XS
SM
MD
LG

Vlasenica će i sljedeće godine ugostiti biciklističku elitu


S obzirom da se Vlasenica u prethodne dvije godine pokazala kao sjajan domaćin, postala je nezabilazna na mapi Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka, pa će i u aprilu 2021. godine ugostiti svjetsku biciklističku elitu.


Načelnik Miroslav Kraljević je, na sastanku sa organizatorima trke, koji je upriličen u Opštini Vlasenica, istakao da je za ovu lokalnu zajednicu učešće u organizaciji ove sportske manifestacije veoma značajno.


“Ovo je za nas najveći sportski događaj. Evo mogu da kažem sa ponosom da će Vlasenica, treću godinu zaredom, biti domaćin trke. Da li će biti ovdje start ili cilj, o tome ćemo tek razgovarati. Velika stvar je za našu malu opštinu što smo dio manifestaicije koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku”,  rekao je Kraljević.

 

Vladimir Kuvalja, direktor trke, smatra da će Vlasenica i ubuduće biti na visini zadatka.

 

“Vlasenica je prošle godine proglašena za najboljeg domaćina trke `Beograd-Banjaluka`. Rijetkost je da takmičari budu tako dočekani, kao da su učestvovali na nekom svjetskom prvenstvu, odakle dolaze sa zlatnim medaljama. Zahvalni smo načelniku Miroslavu Kraljeviću i predsjedniku vlaseničkog Biciklističkog kluba “KPL” Željku Lukiću na trudu i radu koji su uložili u organizaciju ove manifestacije i nadam da će naša saradnja trajati dugo, na obostrano zadovoljstvo”, istakao je Kuvalja.

Saša Gajić, sportski direktor Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” i sekretar Biciklističkog saveza Srbije, osvrnuo se na ovogodišnju trku, koja je, iako je održana u specifičnim uslovima zbog pandemije, na opšte zadovoljstvo, prošla veoma dobro.

 

“Uspeli smo da okupimo takmičare iz različitih delova Evrope koji su prošli našim drumovima. Zajedništvo je došlo do izražaja, uz malo sreće, ali sreća prati hrabre. Sport je najbolji ambasador, predstavljamo sve ono što je vredno i dobro. Nadam se da ćemo naredne godine uspeti da nastavimo tradiciju”, smatra Gajić.

 

Na 15. Međunarodnoj trci  Beograd – Banja Luka očekuje se učešće 180 biciklista iz 30 zemalja.