XS
SM
MD
LG

Peru, Svjetsko prvenstvo u dizanju tegova, za mlađe kategorije,  od 11. do 18. novembra

Od 11. do 18. novembra Peru će biti domaćin Svjetskog prvenstva u dizanju tegova za mlađe kategorije IWF Online  Yout World Championships 15. i 17. godina .

Zbog pandemije COVID -a 19. Svjetska organizacija dizača tegova je poslije odgađanja ovog takmičenja, ipak donijela odluku da se takmičenje održi putem online aplikacije.

Na ovom takmičenju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pod rukovodstvom selektora, Namika Omerovića će nastupiti, Nejla Kalača,  11. novembra u A grupi, u kategoriji do 40 kg, U - 15 i Amar Pašić koji nastupa 13. novembra u kategoriji do 40 kg, U - 17.

Članovi reprezentacije BiH su iz KDT Bosna Sarajevo.

Selektor reprenzentacije Bosne i Hercegovine i trener KDT Bosne, Namik Omerović nam je rekao

" Drago mi je prije svega što će se ovo takmičenje, bez obzira na trenutnu situaciju, održati. Prije svega očekujemo da se Nejla Kalača plasira među osam najboljih na svijetu, što bi bio veliki uspjeh ne samo za ovaj sport. Takmičenje će se održati u sportskoj dvorani Kluba dizača tegova Bosna u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran" - Zetra, uz sve zaštitne mjere COVID - a 19 ", kazao je Namik Omerović, selektor reperenzentacije BiH.