XS
SM
MD
LG

Podršaka razvoju 3x3 basketa u Srpskoj

Razvoj 3x3 basketa, omasovljenje i popularizacija 3x3 basketa na području Republike Srpske tema je bio razgovora ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonje Davidović sa predstavnicima 3x3 lige Republike Srpske Ljubišom Šikarcem i Nikšom Milunovićem.

„Ministrica Davidović istakla je da je Ministarstvo opredijeljeno da bude podrška svim klubovima i savezima koji kvalitetno i predano rade na popularizaciji i omasovljenju sporta i da će podržati i razvoj 3x3 basketa, kao veoma popularnog sporta koji je u ekspanziji”, navodi se na stranici 3x3 RS.

Na sastanku je razgovarano i o ligi  Republike Srpske u 3x3 basketu i turnirima koji se održavaju u preko 20 gradova, a riječ je o takmičenju koje je registovano i na platformi Međunarodne košarkaške federacije FIBA, što dovoljno govori o kvalitetu takmičenja i radu uprave ovog takmičenja.

Najavljeno je da će 3x3 Repblika Srpska svoje aktivnosti u narednoj sezoni realizovaće uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.