XS
SM
MD
LG

Ko se još  pita za moral ?

Nedavno je održana redovna  Izborna skupština Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. U njoj se, kao predstavnik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, našao, još uvijek, aktuelni predsjednik Elvedin Dino Begić. Bilo je to iznenađenje za mnoge  iz Fudbalskog saveza, jer se  i ne sjećaju da se u poslednjih mjeseci pričalo o predstavniku FS BiH u Skupštini Olimpijskog komiteta.

Po statutu Olimpijskog komiteta, prema našim saznanjima, u Skupštinu ulaze predsjednici saveza koji su u olimpijskoj porodici, pa je tako Elvedin Begić ušao u Skupštinu.

Ostaje pitanje, iako je sve po zakonu, da li je moralno to što je uradio predsjednik FS BiH ???

Njemu za mjesec dana ističe drugi mandat na poziciji predsje dnika FS BiH, nedavno je izabran i za počasnog predsjednika FS BiH, te imenovan u Odbor za savjetovanje krovne fudbalske asocijacije.

Sada je i član Skupštine Olimpijskog komiteta, ali i član Predsje dništva Olimpijskog komiteta.

Iz redova skupštine se biraju predstavnici  u  Predsjedništvu Olimpijskog komiteta.

Elvedin Begić je izabran i u najuži krug rukovodilaca Olimpijskog komiteta. 

Postavljamo još jednom isto  pitanje, iako je sve po zakonu, da li je moralno to što je urađeno i što će Begić u ime FS BiH, naredne četiri godine predstavljati krovnu bh kuću fudbala ????

Odgovor je jasan i nedvosmislen – pa, nije moralno....

 Sve bi bilo drugačije i korektnije da su se u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine izjašnjavali o svom članu u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine. Nisu -  i time je sve dobilo drugu dimenziju. Do kraja mandata ovoj garnituri unutar FS BiH ne može se vjerovati... Rade na svoju ruku! Zbog toga se mora biti veoma oprezan i dobro voditi računa da se još nešto slično ne desi...

Sada  treba insistirati da se što prije završi kompletan izborni proces u  fudbalskoj Federaciji Bosni i Hercegovini i da se izabere novo rukovodstvo FS BiH !!!!!

Sigurno je, u ovom trenutku, da se do kraja godine teško mogu obaviti svi izbori u Federalnom fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine. Kasniće se sa izborima, a možda je nekome i bio cilj da se uđe u taj proces na ovakav način i da se kasni....

Neko će reći, „za sve je kriva – korona“, štio naravno- nije tačno....

Sve se moglo uraditi na vrijeme i mogla je krovna bh fudbalska asocijacija dobiti novo rukovodstvo. Nekome, to nije odgovaralo, pa imamo zbog toga i ovakve „nemoralne, a zakonite poteze....“

Ali, ko se još  pita za moral ????

 Još jedna funkcija nije na odmet..!!!!!