XS
SM
MD
LG

Lopta će se ponovo kotrljati u Kalinoviku: Osnovan KMF Kalinovik

Marko Ćeranić je već nastupao za KMF Slavija u Prvoj ligi

Futsal scena Republike Srpske od ove jeseni je bogatija za još jedan klub, KMF Kalinovik.

U ovoj maloj opštini nekada je postojao fudbalski klub, a od kako je on prestao sa radom lopta je, barem što se tiče organizovanog igranja u ligaškom sistemu Republike Sprske mirovala. To je promijenjeno ovoga ljeta kada se došlo na ideju formiranja kluba, a onda i jesenas kada je klub prijavljen u takmičenje, te žrijeban za Drugu ligu Republike Srpske grupa "Istok".

Inicijatori osnivanja su momci koji već godinama igraju futsal u kalinoviku, nastupaju na turnirima, te su tako i ovoga ljeta došli na ideju da osnuju klub i zaigraju ligu. Sa tom idejom su otišli kod lokalne vlasti, kojima se ona dopala i odlučili su da ih podrže, te se tako i rodio KMF Kalinovik.

Za početak, KMF Kalinovik će igrati svoje utakmice u Gradskoj dvorani u Foči, budući da u Kalinoviku osim male školske fiskulturne sale, u kojoj se svakako ne može igrati niti jedan ekipni sport, ne postoji dvorana. Ipak, i to bi se moglo promijeniti jer je do sljedeće godine najavljena izgradnja dvorane u Kalinoviku.

Klub će se takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske grupa "Istok", a pored njih u ligi su još Radnički iz Novog Goražda, Rogatica i Željeznica iz Trnova. Cilj Kalinovika je da se napadne ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

Ekipa već broji dvadesetak igrača, a u narednoj sezoni za Kalinovik će nastupati: Branko Aleksić, Miroslav Avram, Marko Ćeranić, Dejan Koprivica, Nemanja Kovačević, Miloš Galinac, Marko Govedarica, Goran Macan, Ljubomir Lalović, Aleksandar Milidrag, Đorđe Ognjenović, Đorđe Sladoje, Miroslav Sladoje, Ognjen Sladoje, Pavle Sladoje, Đorđe Trifković, Dragan Tepavčević, Stefan Todorović i Nikola Tepavčević.

U prvom kolu, koje se igra u vikendu pred nama, Kalinovik će gostovati kod Rogatice, a poslije toga slijedi duel protiv Radničkog u Novom Goraždu, a onda u trećem kolu i domaća utakmica protiv Željeznice.

 

 


Radnički 4 : 5 Rogatica
Željeznica 6 : 3 Kalinovik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željeznica 12 9 1 2 28
2 Kalinovik 12 7 3 2 24
3 Rogatica 12 5 1 6 16
4 Radnički 12 0 1 11 1