XS
SM
MD
LG

Šta se zaista događalo sinoć u hotelu reprezentacije BiH?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Italije na Grbavici 2:0, te je zime završen ovaj ciklus Lige nacja u kojem se ispalo u Ligu B, a istovremeno je i selektorovanje Dušana Bajevića završilo neslavno, bez ijedne pobjede na klupi nacionalnog tima.

No, možda više od utakmice sinoć se govorilo o navodnom sukobu između Dušana Bajevića i Zvjezdana Misimovića, kako verbalnom tako i fizičkom. Iako je i sam Dušan Bajević rekao kako je sve završeno na verbalnom okršaju, svjedoci dešavanja u hotelu za naš portal potvrđuju da je bilo i manjeg fizičkog kontakta.

Sve je počelo kada je Dušan Bajević pročitao intervju Zvjezdana Misimovića u kojem se on kritički osvrnuo na sva dešavanja oko reprezentacije. U tom trenutku nekadašnji reprezentativac BiH nije bio u hotelu, a kada je stigao, kažu nam prisutni, Dušan Bajević je odmah ustao i krenuo prema njemu uz prigovor da je sve ono što je rekao za medije prvo trebao reći njima u lice, nakon čega je došlo do manjeg fizičkog kontakta hvatanja za vrat. 

Uspjeli su prisutni da spriječe daljnju eskalaciju sukoba, na šta je Dušan Bajević rekao da ako ima potrebe da njih dvojica izađu napolje i da se "obračunaju".

Sve se, na svu sreću, brzo smirilo, ali je i ovo još jedna potvrda da atmosfera u reprezentaciji uopšte nije sportska, idilična, te da nije ni čudo što se nisu ostvarivali bolji rezultati.