XS
SM
MD
LG

Rapsodija ljubičastih iza juga ˝Marakane˝

Foto: H.D.Vujanović

Pretendent na viši rang je dočekao iz juga ˝Marakane˝ davljenika iz Kraljeva, koji je pripretio na samom početku susreta. Žerađanin u 3. minutu lepo šutira iskosa sa oko 12 metara, uspešan je bio domaći golman. Grafičar dolazi u vođstvo iz prvog ozbiljnijeg napada, igrao se 9. minut. Kembel je uputio oštar centaršut na peterac, Stojić je bio brži od golmana i loptu poslao u gol. Samo 3 minuta kasnije na semaforu je već stajalo 2:0. Odada je prošao kroz poroznu odbranu Sloge i dodao do Kembela koji sa 20 metara pogađa ugao gola gostiju.
Sloga je na sredini terena dobro parirala Grafičaru, ali je zadnji red ispoljio dosta slabosti i omogućio domaćinu da do kraja poluvremena stvori još dve prilike. Raspoloženi Kembel je u 30. minutu prošao po krilu i uposlio Nikolu Stankovića koji šutira iz prve, nekoliko centimetara kraj stative. Potom se u 39. minutu Burmaz namestio na 18 metara, lopta je završila dvadesetak centimetara pored gola.
U drugom poluvremenu domaći kreću još žešće ka golu protivnika, a Stojić u 49. minutu pogađa u čelo Burmaza, njegova lopta završava u rukama rezervnog golmana Andrijanića. Stojić je u 56. minutu sve sam uradio, stigavši na 22 metra od gola prebacio loptu sa desne na levu nogu i poslao je u donji ugao gola Kraljevčana. 
Gosti pokušavaju da uzvrate u 64. minutu, Anđelković nakon centaršuta Gojkovića šutira sa 8 metara glavom, sjajnom intervencijom golman Stanković čuva svoj gol. A, onda za dva minuta potop Sloge. Stojić u 67. minutu postiže het-trik sjajno reagujući glavom na centaršut Todorovskog, a minut kasnije Burmazu nije bilo teško da postigne pogodak sa par metara na divno dodavanje Kembela.
Do kraja utakmice gosti pokušavaju da dođu do počasnog pogotka, a udarce Anđelkovića u 80. i Andrića u 85. minutu iz blizine, brani veoma dobri Stanković, koji je ipak kapitulirao u 88. minutu. Naime, Odada je hteo da vrati loptu do svog golmana, ali je predao u noge Anđelkovića, koji koristi taj poklon i najzad uspeva da postigne počasni gol za goste.
Ovom pobedom Grafičar je nastavio poteru za vodećim dvojcem, a u poslednjem jesenjem kolu narednog vikenda gostuje u Sremskoj Mitrovici, dok Sloga traži bodove spasa u Kraljevu protiv razgoropađenih ˝Traktorista˝ sa Novog Beograda.

GRAFIČAR - SLOGA 5:1 (2:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Srećković Marko. POM.SUDIJE: Obradović Nikola i Mitić Miloš. STRELCI: Stojić 9, 56. i 67.min, Kembel 12.min i Burmaz 68.min (Grafičar), Anđelković 88.min (Sloga). ŽUTI KARTON: Čamagić (Sloga).
GRAFIČAR: A.Stanković, Odada, Mikić (Gočobija), N.Stanković (Blagojević), Matić, Burmaz, Marjanović, Damjanac, Todorovski, Kembel (Gluščević), Stojić.
SLOGA: Tatić (Andrijanić), Kruševac, Todorić, Petković (Krasić), Čamagić (Andrić), Mihajlović, Gojković, Markiš, Anđelković, Vuković (Čolić), Žerađanin (Filipović).