XS
SM
MD
LG

11 minuta kobnih po Ivanjičane

Foto: FK Javor Matis

Poraz Ivanjičana u duelu sa Spartakom ŽK još peče. Sve što je bilo važno za konačan ishod ovog meča odigralo se u prvih 45 minuta, ili da budemo precizniji, stalo je u burnih 11 minuta. Dobra i sadržajna igra domaćina u prvih pola sata i propuštene prilike skupo su ih koštle jer su u relativno kratkom roku bili nokautirani. Izjednačujući pogodak ih je poremetio, izgubili su prednost, na to su se nadovezale greške i nastavili su da igraju stihijski i bez plana. Trener Igor Bondžulić je naveo dva razloga koji su uticali na konačan ishod utakmice.

- Prvo za protivnika smo imali jako dobru ekipu. Kad to kažem mislim na činjenicu da imaju dosta mlad perspektivan sastav sa par iskusnih igrača. Dosta su brzi, lagani i ako dobiju dovoljno prostora kao protiv nas  znaju to da iskoriste. Drugi razlog poraza su neiskorišćene šanse u prvih 30 minuta. Kod rezultata 0:0 imali smo dve takozvane "stopostotne" prilike i na 1:1 još jednu. Nismo realizovali nadmoć, a morali smo i za to smo bili s kažnjeni i za 11 minuta smo primili tri gola - potanko objašnjava događaje sa meča Bondžulić.

Poznati stručnjak nije želeo da apostrofira pojedinačne krivce i fudbal doživljava kao timski sport. Tim je, veli, i kad se pobeđuje i kad se gubi.