XS
SM
MD
LG

Reding i Votford prosuli pobjede, sedam prvoplasiranih ekipa u tri boda

Foto: Sky Sports

Ovog vikenda odigrano je 12. kolo Čempionšipa. Nakon njega Reding Veljka Paunovića više nije lider.

Kolo su u petak otvorili Koventri i Birmingem a rezultat je bio 0-0.

Prvi meč u subotu igrali su Bormut i Reding. Golovima Žoaoa iz penala i Aluka, gosti su poveli sa 2-0. U nastavku susreta, potpuni raspad ekipe Veljka Paunovića. Solanke i Dandžuma su donijeli izjednačenje domaćima. Golom Kuka poveli su 3-2 a konačnih 4-2 postavio je Solanke. Votford Vlade Ivića odigrao je 1-1 u gostima sa Kvins Parkom. Poveli su golom Vilmota a Čer je donio bod domaćima.

Kiks Redinga, iskoristio je Norič te je pobjedom kod Midlzbroa došao do prvog mjesta. Pobjedu ekipi Danijela Farkea donio je Temu Puki golom iz penala. Istim rezultatom, Svonsi je savladao ekipu Roterama a strijelac gola bio je Grimes.

Sjajan meč odigrali su Stouk i Hadersfild. Eiting je doveo goste u vodstvo da bi Kempbel donio preokret Stouku. Mbenza je donio izjednačenje Hadersfildu a u završnici prvog poluvremena, Stouk je ponovo poveo i to autogolom Stirmena. Klukas je pogodio za 4-2 u nastavku da bi na 4-3 smanjio Sar. 

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati. Vikomb i Brentford odigrali su 0-0. Preston je sa 1-0 dobio Šefild Vensdeja, Barnsli sa 2-0 Notingema a Milvol i Kardif odigrali su 1-1 baš kao i Luton i Blekburn. Bristol Siti je sa 1-0 savladao ekipu Derbija.

Na tabeli je prava ludnica. Prvih sedam ekipa se nalaze u tri boda. Norič ima 24, Bormut i Bristol 23, Votford, Svonsi i Reding po 22 a Stouk 21 bod. Na dnu po šest bodova imaju Vikomb, Šefild i Derbi.