XS
SM
MD
LG

Minimalac Žarkova dovoljan za tri boda

Foto: H.D.Vujanović

Žarkovo i Trajal su odigrali apsolutno nezanimljivo prvo poluvreme. Osim jednog udarca gostiju u okvir gola, kada je Matejević u 28. minutu dobro zagrejao dlanove Šćekića, kao i tri žuta kartona domaćim igračima zbog prigovora koje je pokazao teatralni sudija Delibašić, ništa značajnije nije imalo da se zabeleži. Igralo se dugim loptama, preskačući sredinu terena, bez osmišljenih akcija.
A, onda nije prošlo ni pola minuta u nastavku igre, domaćin dolazi u vođstvo. Na jednu dubinsku loptu loše je odreagovao Aleksić promašivši je, Nović izlazi sam ispred golmana i rutinski je šalje kraj njega u gol. 
Gosti su posle primljenog pogotka prebacili težište igre na polovinu Žarkova. Stvorili su tri zrele prilike, ali je svaka od njih završila odbranom danas fenomenalnog Šćekića. Nisu uspeli, redom, da ga savladaju Pavlović u 52. i 64. minutu i Golubović u 76. minutu. Domaći su mogli da overe pobedu u 78. minutu, šut Stevanovića iskosa sa 12-13 metara je završio kraj same stative.
Kruševljani od 83. minuta igraju sa igračem manje, jer se povredio Punoševac, a izvršen je maksimalan broj izmena, tri u tri prekida igre. Iako brojčano hendikepirani imaju šansu da izjednače u 89. minutu posle povlačenja sa leđa Mijića u kaznenom prostoru domaćih od strane Šoševića. Lopti prilazi Jovanović i šutira snažno u ugao, ali njegov udarac sa bele tačke brani Šćekić i izrasta u istinskog junaka današnje utakmice.
Sa ova 3 boda Žarkovo ide na 5. mesto na tabeli sa 25 bodova, dok se Trajal nalazi na 11. mestu u grupi timova sa 19 osvojenih bodova. U poslednjem jesenjem, 17. kolu, Žarkovo ide na noge Budućnosti u Dobanovce, a Trajal kod kuće dočekuje čačanski Borac. 

ŽARKOVO - TRAJAL 1:0 (0:0)

STADION: OFK Žarkovo. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Delibašić Marko. POM.SUDIJE: Vladić Aleksandar i Bilić Svetlana. STRELAC: Nović 46.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Stojanović, Dišić, Ignjatović, Manić i Nović (Žarkovo), Sredojević i Pavlović (Trajal).
ŽARKOVO: Šćekić, Ilić, Jovanović, Stojanović (Kiso), Dišić, Babić, Ignjatović, Manić (Stanišić), Šošević, Nović, Golubović.
TRAJAL: Todorović, Mijić, Sredojević, Golubović, Liščević, Aleksić, Punoševac, Petrović (Stepanović), Matejević (Đurović), Pavlović, Džof (Jovanović).