XS
SM
MD
LG

Halu derbi, preokret Donkastera

Foto: Hull

Večeras je odigrano 14. kolo u Ligi 1. Hal je slavio u derbiju dok se Piterboro vratio pobjedama.

Derbi kola odigrali su Ipsvič i Hal. Gosti su odigrali fantastičnu utakmicu te su golovima Vilksa, Magenisa i Ivsa, salvili sa 3-0. Pobjedu je ostvario i Piterboro. Golom Klark-Herisa savladali su Plimut sa 1-0.

Portsmut je opet pokazao da nema kontinuitet. Odigrali su samo 1-1 sa Oksfordom. Poveli su golom Radžeta ali su gosti golom Gorina iz penala stigli do boda. Donkaster je napravio veliki preokret. Golovima Jetsa i Hemiltona, Blekpul je imao 2-0 na poluvremenu. Međutim, golovima Džona, Džejmsa i Vajtmena, domaći dolaze do preokreta i pobjede 3-2.

Sjajan meč odigrali su Barton i Čarlton a domaći su slavili sa 4-2. Poveli su sa 2-0 golovima Ejkinsa i Paulea da bi Smit smanjio na 2-1. Hjuz je povećao na 3-1 da bio Anek smanjio na 3-2. Konačan rezultat postavio je Vernam.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. MK Donsi i Šruzburi odigrali su 2-2. Džilingem je sa 2-1 savladao Vimbldon a Akrington Krua sa 1-0. Ročdejl i Nortempton odigrali su 1-1, Linkoln je u gostima savladao Svindona sa 1-0 a Vigan i Bristol odigrali su 0-0.

Hal je prvi sa 30 bodova, Piterboro ima 28 a Linkoln 26. Na dnu su Šruzburi sa deset, Barton sa devet i Vigan sa osam bodova.