XS
SM
MD
LG

Jelena Milović: Zadovoljna sam rezultatima, ali ovaj tim je poseban

Radnik uspješan na polusezoni

Šest pobjeda i pet poraza. To u rezultati ženskog fudbalskog kluba Radnika iz Bijeljine nakon prvog dijela sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Tim iz Semberije, koji je istina, odigrao sasvim dobro jesenju polusezonu, našao se na petom mjestu, sa samo bod manje od trećeplasiranog i sedam od drugoplasiranog.

Istorija kaže da Radnik nikada uz SFK 2000 Sarajevo nije ispao iz najvišeg ranga takmičenja u ženskom bh. fudbalu, a po svemu sudeći plavo-bijela četa tu tradiciju će držati još dugo.

Obećano - ispunjeno. Radnik je pokazao mnogo puta da su njihove djevojčice iz škole fudbala i mlađih kategorija talentovane. Kako sam i pisao u najavi nove sezone Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, moje procjene su čini se, na kraju bile i tačne.

Osim što ekipa iz Bijeljine ima mlad tim, imaju istina i mladu trenericu, Jelenu Milović, koja je sticajem okolnosti zamjenila sporednu ulogu, za glavnu. Osim što je igračica u ovom klubu, uspješno je i kao trenerica vodila svoju ekipu u prvom dijelu sezone.

Ono što je potrebno dodati, to je da je Jelena uspješno apsolvirala ispit za sticanje trenerske UEFA A licence. Upravo je ona govorila za www.sportdc.net o protekloj polusezoni Radnika.

Jelena Milović, trenerica Radnika

- Iza nas je jedna polusezona koja je na mene lično ostavila jak dojam, po prvi put sam bila trenerica ekipi u kojoj sam još uvijek i aktivna igračica. Emotivno sam teško podnijela što sam sticajem okolnosti koje nisu baš lijepe morala zamjeniti teren za klupu, ali ovaj tim zato i jeste poseban, uvijek smo sve bez imalo oklijevanja spremne klub staviti ispred sebe, jer je to klub, a i sam trener zaslužio, priča nam Jelena Milović.

Koliko ste zadovoljni prvom polusezonom Radnika?

- Mogu slobodno reći da sam zadovoljna rezultatima, mada ostaje žal za nekim bodovima i utakmicama u kojim nam je sreća okrenula leđa, ali nećemo u tome tražiti opravdanja. Sigurna sam da je dobar rad i dobra atmosfera, a i sam pristup svih igračica produkt ovih rezultata, ali opet ću reći da sam sigurna da mi možemo još bolje.

Očekivanja za drugi dio sezone?

- Druga polusezona je pred nama u kojoj ćemo sigurno ući sa istim entuzijazamom i željom da budemo još bolje, te da radimo još kvalitetnije. Naravno osvrnula bih se i na to da je naš tim najmlađi u ligi i to me čini posebno ponosnom i srećnom, jer je to još jedan dokaz da naš tim ima dobru viziju i da se dobro radi u klubu. A sada je vrijeme da svi napunimo baterije, odmorimo se i dodjemo spremni kako fizički tako i psihički za narednu polusezonu koja će sigurno biti zanimljiva, dodala je na kraju razgovora trenerica Radnika.

Radnik Bijeljina


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1