XS
SM
MD
LG

Dušan Mlađan presudio Srbiji i donio Švajcarskoj senzacionalnu pobjedu

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije doživjeli su drugi poraz u kvalifikacijama za Eurobasket. Srbija je u Espou izgubila od Švajcarske sa 92-90.

Srbija je dobro otvorila meč i imala je prednost na startu meča. Međutim, šutom za tri poena, Švajcarska dolazi o preokreta i dobija prvi period sa 28-25. U drugom periodu, Srbija je došla do preokreta i vodstva 40-36. Ipak, Švajcarska je na odmor otišla sa pet poena prednosti. Imala je Švajcarska i sedam poena prednosti ali je Srbija došla do preokreta u trećem periodu. 

Međutim, Švajcarci su ušli u poslednji period sa poenom prednosti. Vodila je Švajcarska 90-85 ali je Srbija došla do 90-90. Imala je Srbija i napad ali je Anđušić izgubio loptu. Švajcarska na pola sekunde do kraja preko Mlađana dolazi do 92-90, pas Dangubića pod koš ne prolazi i to je bio kraj. 

Marko Mlađan predvodio je Švajcarsku sa 18 dok je Dušan Mlađan dodao 16 poena. Srbiju je predvodio Avramović sa 23 poena dok je Apić dodao 20.

Srbija za dva dana igra protiv Finske i ima opciju isključivo pobjede. Inače, plasman na Eurobasket biće doveden pod upitnik.