XS
SM
MD
LG

Ristić: Život u Kini se vratio u normalu

Goran Ristić

Život u dalekoj Kini polako se vratio u normalu poslije epidemije korone virusa. Svi sportisti u ovoj državi polako su se vratili svojim obavezama, a među njima je i tuzlak Goran Ristić, koji je početkom godine preuzeo  koledž ekipu u Hefeju.

Bivši trener Zvijezde iz Gradčca, Borca Šamca i još nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine planira i dalje da ostane u Kini i da radi svoj posao, te dodaje kako je zadovoljan radom kluba. 

Tridesetosmogodišnji stručnjak u svojoj prvoj sezoni u Aziji osvojio je jedan trofej, a neće kriti zadovoljstvo ako to urade i ove sezone. 

- Život u Kini se vratio u normalu. Maske se nose, ali situacija je sasvim okej. Nema novih slučaja zaraze od virusa i sve normalno funkcioniše već pola godine. Sportska takmičenja se održavaju normalno, uz naravno određene mjere. Utakmice se neke igraju bez publike, a neke gdje je određen broj navijača. Treninzi se održavaju nesmetano i tu je sve kao i prije korone virusa, što je veoma bitno za sve nas.

Ristić je govorio i o planovima za naredni period, ali i eventualno povratak u BiH.

- Mi ove godine imamo par turnira na nivou grada i provincije. Vidjecemo kakvi ce biti rezultati. Prošle godine osvojili smo prvenstvo grada bez poraza, a ove godine idemo korak po korak. Sa svojom ekipom sam jako zadovoljan. Momci treniraju disciplinovano i taj njihov rad i trud se vidi kroz rezultate u prvenstvu. Sto se tice mog rada, zadovoljan sam, ali uvijek može biti bolje. što se tiče povratka na naše prostore vidjećemo sta će biti. Gradačac i Šamac su mi ostali u lijepom sjećanju, ali za sada planovi su da ostanem u Kini, dodao je Goran Ristić.

Radi u Kini