XS
SM
MD
LG

Bokserski klub "Slavija" osvojio svoje prve dvije medalje od nastanka

Nikola Šekarić i Sergej Furtula

Bokserski klub "Slavija" iz Istočnog Sarajeva nastupio je u Banjaluci na svom prvom takmičenju od osnivanja i sa dva takmičara je osvojio dvije medalje, zlato i bronzu.

Već neko vrijeme u Istočnom Sarajevu postoji ideja da se pokrene Bokserski klub "Slavija", a Igor Lukić je to na kraju i učinio. S obzirom na to da upis u boks nije još krenuo, na takmičenju su nastupili članovi bratskog Kik boks kluba "Kobra", Sergej Furtula i Nikola Šekarić.

Nikola je u kategoriji juniora do 75 kilograma osvojio zlatnu medalju, dok je Furtula u kategoriji školaraca do 68 kilograma bio bronzani.

- Prezadovoljan sam radom boraca. Njihov bazični sport je kik boks, ali očekivao sam dobar plasman, pogotovo Šekarića jer je veliki potencijal i neko ispred koga je velika budućnost u borilačkim sportovima. Furtula je također bio odličan i zauzeo je treće mjesto, rekao nam je Bojan Teletina.

Ekipu su u Banjaluci vodili predsjednik novosnovanog BK "Slavija", Igor Lukić, te trener Kik boks kluba "Kobra", Bojan Teletina.