XS
SM
MD
LG

Zadovoljni Gačani

Odbojkašice Gacka, stručni štab i uprava zadovoljni su rezultatima koje je napravila seniorska selekcija, ali i rezultatima u omladinskim kategorijama ove godine.

U vremenu pandemije, kada su sportske dvorane sablasno prazne, najbolji reper učinjenog su rezultati. A oni su po riječima trenera ŽOK „Gacko“ Saše Slijepčevića, u svim ovim okolnostima više nego zadovoljavajući.

„Kada je u pitanju prvi tim, imamo deset pobjeda i dva poraza, čime moramo biti zadovoljni, malo su pokvarile utisak posljednje dvije utakmice, gdje je u domaćem meču naš kapiten Helena Popović zadobila povredu, koja se odrazila na utakmicu posljenjdeg kola u Lukavcu gdje smo doživjeli poraz. Svakako, finalista smo Kupa RS za 2020. godinu i osvajači srebrne medalje. Kada se podvuče crta, tri medalje i čvrsta druga pozicija govore nam da moramo biti zadovoljni ovim dijelom prvenstva“, kazao je Slijepčević, te dodao da je pred ekipom desetak dana odmora prije nastavka šampionata.

Pored odličnih rezultata u seniorskoj konkurenciji, ništa manje dobri rezultati u omladinskim selekcijama garant su gatačke odbojkaške budućnosti.

„Veoma smo zadovoljni urađenim u prvom dijelu sezone. Moram da naglasim da smo u septembru imali završnicu  Prvenstva Republike Srpske u mlađim kategorijama, u kadetskoj konkurenciji osvojili smo bronzanu medalju, u juniorskoj srebrnu, što govori da imamo kontinuitet i u radu sa mlađim selekcijama“, jasan je šef stručnog štaba Gačanki.

Helena Popović, kapiten Gačanki, doživjela je povredu u pretposljednjem meču, zbog čega će biti van parketa mjesec dana. No, i ona je zadovoljna učinjenim u jesenjem dijelu šampionata.

Odigrale smo kvalitetno, iz utakmice u utakmicu igrale smo sve bolje, uz taj jedan mali kiks protiv ekipe Smeča iz Lukavca, ali jednostavno takav je sport i povredu su sastavni dio toga. Sjajni mečevi kao onaj protiv BL Voleja daju nam lijepe šanse da ostanemo na poziciji broj dva i na kraju šampionata. Generalno, zadovoljna sam bodovnim saldom i igrom ove jeseni, pa se nadam da će tako biti i nakon pauze“, kazala je Popovićeva.

Podsjećamo, odbojkašice Gacka nakon 12 odigranih kola zauzimaju drugu poziciju sa 31. osvojenim bodom.

Izvor: opština Gacko

 


Smeč 3 : 0 Kula Gradačac
Goražde 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Jahorina 0 : 3 BL Volley
Gacko 3 : 1 Mostar
Sloboda Tuzlafarm 3 : 0 Igman
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 53
2 BL Volley 18 14 4 42
3 Gacko 18 13 5 41
4 Mostar 18 12 6 34
5 Jahorina 18 9 9 27
6 Goražde 18 7 11 18
7 Sloboda Tuzlafarm 18 5 13 19
8 Igman 18 5 13 16
9 Kula Gradačac 18 4 14 12
10 Smeč 18 3 15 8