XS
SM
MD
LG

O najvažnijim pitanjima razgovaralo se bez Begića, nije se ni glasalo za izbor selektora

Današnja sjednica Izvršnog odbora N/FS Bosne i Hercegovine nije donijela nikakav pomak oko izbora novog selektora i samo je još jednom pokazala duboku razjedinjenost Izvršnog odbora N/FS BiH na kraju njegove vladavine bh. fudbalom.

Kako smo ranije i objavili, Elvedin Begić se danas nije pojavio na Ilidži, nije prisustvovao ni sjednici petočlane komisije za izbor selektora, a niti sjednici Izvršnog odbora N/FS Bosne i Hercegovine. Opravdano je to obavezama, međutim u Izvršnom odboru nisu previše uvjereni u ta opravdanja.

Šta se događalo na samoj sjednici Izvršnog odbora ostaće možda i tajna, budući da pisanih tragova sa nje neće biti jer su se događale u najmanju ruku čudne stvari. Već na sastanku petočlane komisije N/FS BiH za izbor selektora predsjednik NS FBiH, Irfan Durić, je saopštio svojim kolegama na predstavnici kantonalnih saveza u Izvršnom odboru neće glasati za Ivayla Peteva, koji je bio i jedini kandidat na današnjoj sjednici, jer je podsjećamo Sergej Barbarez, otpao zbog neispunjavanja uslova da postane selektor.

Kada je počeo Izvršni odbor N/FS Bosne i Hercegovine, članovi FSRS u N/FS BiH su tražili da se glasa o Ivaylu Petevu, pa kakav god ishod glasanja da bude, ali da barem postoji neki pisani trag o glasanju, što su predstavnici kantonalnih saveza odbili. Shodno tome, u zapisnik uopšte neće ući glasanje, kojeg nije ni bilo, i sada je zapravo i pravo pitanje da li na narednoj sjednici predstoji drugi krug glasanja, ili će to biti ponovo prvi krug glasanja. Svoj sud o tome moraće dati pravne komisije Saveza. 

Ono što je jasno, N/FS BiH nastavlja da pravi cirkus oko izbora novog selektora, a da li će se najavljena ponovna sjednica sutra i održati, te kakvo će uopšte biti pravilo glasanja, vidjećemo.