XS
SM
MD
LG

Francuska srušena u Zrenjaninu

Rukoemtna reprezentacija Srbije

Veličanstvena pobeda reprezentacije Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022! "Orlovi" su savladali selekciju Francuske 27:24 (14:11) u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu i tako na najbolji mogući način započeli put ka turniru u Mađarskoj i Slovačkoj.

SRBIJA – FRANCUSKA 27:24 (14:11)
Zrenjanin
„Kristalna dvorana“
Bez gledalaca
SRBIJA: Đorđić 4, Marsenić 6, Kukić 6, Nikolić 2, Radivojević 2, Orbović 3, Sretenović, Abutović, Pešić, Cupara, Milosavljev 10 odbrana i gol, Šotić, Obradović, Vorkapić, Kolaković 1, Dodić 1
FRANCUSKA: Abalo 4, Mae 6(5), Engesan 3, Gigu 2, Remili 2, Fabregas 1, Mem 1, Dipanda, Žerar, Kler, Karabatić, Pardin, Port, Turna 2, Ričardson 3
SEMAFOR: 3:3 (9.) 7:7 (15.) 9:7 (18.) 12:10 (26.) 18:15 (42.) 19:17 (45.) 22:19 (50.)

Kapiten reprezentacije Francuske, Mišel Gigu:

- Čestitke reprezentaciji Srbije. Večeras su odigrali veoma dobar meč. Počeli smo sa pripremama tek pre par dana, ali sada moramo da se odmorimo i spremimo za narednu utakmicu.

Selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona:

- Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo par dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svaka ali ima još puno utakmica ispred nas.

Kapiten reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić:

- Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu.

Selektor reprezentacije Francuske Gijom Žil:

- Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu.