XS
SM
MD
LG

Srbi protiv povećna broja utakmica

Marinko Umićević

Prijedlog izmijenjenih propozicija za Kup BiH za tekuću takmičarsku sezonu za rukometaše i rukometašice (predviđeno više utakmica) biće jedna od tema sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koja će se održati u nedjelju, 10. januara u Bugojnu sa početkom u 12 časova. U Rukometnom savezu Republike Srpske ne slažu se sa ovim prijedlogom i tražiće da se zasad ništa ne mijenja na ovom planu, odnosno da sve ostane po starom.

– Lično se ne slažem sa izmjenama po pitanju propozicija Kupa BiH, a ovo će ujedno biti i stav Rukometnog saveza Republike Srpske. Povećavati broj utakmica u situaciji koju imamo sa pandemijom korona virusa i ulaziti sada u nekakvu avanturu je svakako bezpotrebno i svima bi otežalo situaciju. S toga apsolutno dajem glas da se Kup BiH treba odigrati po propozicijama koje su važile za prošlu sezonu (2019/2020) – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske. Marinko

Umičević je još dodao da po završetku tekuće sezone treba da se razgovara o propozicijama koje bi važile za naredni takmičarski ciklus (2021/2022.) te se iskreno nada da će se uskoro vratiti sportu u normalnim uslovima, bez korone, kako bi se zajedički radilo za boljitak sporta, odnosno rukometa. Na sjednici Upravnog odbora razgovaraće se o izvještaju i planovima muške A reprezentacije BiH, a biće govora i po pitanju formiranja ženske A reprezentacije BiH. Osim toga biće donesena odluka o nastavku tekuće premijerligaške sezone kao i izvještaj pravnog zastupnika Saveza o poreskom broju.