XS
SM
MD
LG

Konjičanin Mensur Cakić selektor Kuvajta

Mensur Cakić

Konjičanin  Mensur Cakić koji je na 17. Svjetskom prvenstvu u Meksiku 2004. godine osvojio srebrenu medalju,  jedan je od najboljih karatista  BiH svih vremena. Zvanično je postao selektor karate reprezentacije Kuvajta.

Ovu informaciju smo saznali od njegovog prijatelja Nihada Ahmetovića, koga smo kontaktirali i stupili u kontakt sa Cakićem, uz čestitke na izbor selektora i zamolili ga da portal sportdc.net da izjavu:

 " Veoma sam srećan zbog izbora za selektora Kuvajta u karateu, hvala ljudima u Kuvajtskoj Karate Federaciji koja je prepoznala moj rad, potrudiću se da svoje znanje prenesem mlađima i ovo je da tako kažem nagrada za moj rad", riječi su Mensura Cakića" koji je još dodao:

" Počeo sam trenirati u Karate klubu Bošnjak Konjic. Moj trener Velija Halilović je osoba kojem dugujem veliku zahvalnost jer je on neko ko je svoje znanje prenio na mene i naučio me svemu u karateu. Naravno veliku zahvalnost dugujem i tadašnjem načelniku Opštine Konjic, Emiru Bubalu koji je finansijski podržavao moje takmičenje. Napravio sam sljedeće rezultate, seniorski prvak BiH, seniorski prvak Balkana, seniorski prvak Mediterana, viceprvak svijeta 2004. godine, seniorski prvak Evrope 2006. godine,  najbolji sportista BiH 2004. godine. Prije nego što sam otišao u Kuvajt bio sam član KK Bošnjak Konjic, UKK Bosna Sarajevo, KK Neretva Mostar, KK Ilidža", kazao je Mensur Cakić, novi selektor reprezentacije Kuvajta u karateu .