XS
SM
MD
LG

Najava 18. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je čudno 18. kolo u Premijer ligi. Igraće se pola kola dok će druga polovina biti odigrana u okviru 19. kola kada će neke timovi imati duplo kolo.

Kolo kreće u utorak kada igraju u 19h Šefild i Njukasl. Ovo djeluje kao jedan poprilično nezanimljiv meč jer su i jedni i drugi u lošoj formi. Isto tako nekako djeluje da Šefild mora neki meč dobiti a to bi lako mogao biti upravo ovaj meč jer Njukasl u zadnjih mjesec dana ne djeluje dobro.

Od 21:15h se igraju dva meča. Doduše, jedan meč je meč iz prvog a ne 18. kola. Barnli i Mančester Junajted nisu igrali tada jer je Junajted kasno završio sa Evropom. Sada su iskoristili priliku da nadoknade meč. Barnli je digao formu u odnosu na start sezone ali u odličnoj formi je i Junajted. Barnli je često znao uzeti bodove Jnajtedu čak i u doba Fergusona tako da ni sada Junajtedu neće biti lako. S obzirom na formu Junajteda u gostima, trebali bi ipak dobiti.

U ovom terminu igraju Vulverhempton i Everton. I jedni i drugi igraju jako promjenjivo tokom sezone. Od sjaja do očaja i teško je procijeniti kakav bi ovo meč mogao biti. Everton jeste nešto bolji ove sezone ali ništa previše da bi bili preveliki favoriti. Na kraju krajeva, Vulvsi igraju sjajno protiv timova iz vrha a navikli su se i na igru bez Himeneza. Ovde neće biti iznenađenje ako bude neriješeno. 

U srijedu nas očekuju dva meča. U 19h Mančester Siti dočekuje Brajtona. Ovo bi po svemu trebao biti spektakularan meč. Brajton igra napadački što nikad nije dobro protiv Sitija ali bi isto tako moglo biti sjajno za nas neutralne jer bi moglo biti mnogo golova. Uz mnogo golova treba očekivati pobjedu Sitija.

U 21:15h odigraće se meč koji nije iz ovog nego iz 16. kola. Totenhem je trebao igrati sa Aston Vilom. Radi korone u Vili, odlučeno je da se to odloži a da Totenhem nadoknadi meč sa Fulamom. Fulama je teško ocijeniti s obzirom da neko vrijeme nisu igrali. U kupu su prošli nakon produžetaka a i ruku na srce Totenhem bi ovde morao opravdati ulogu favorita i upisati pobjedu.

Čudno kolo zatvara se u četvrtak. Arsenal u 21h dočekuje Krista Palasa. Arsenal je popravio formu i djeluje dobro u poslednjih 20ak dana. Sada se očekuje da nastave dobru seriju i opravdaju ulogu favorita. Mada, neće im biti lako. Palas ne briljira ali su često poslednjih sezona znali uzeti bodove Arsenalu. Ipak, očekujem neku pobjedu Arsenala na mišiće u ovom meču.