XS
SM
MD
LG

Najava 19. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je novo duplo kolo u Evroligi. Prvo je na programu 19. kolo a onda i 20.

Kolo broj 19. otvaraju Himki i Barselona u utorak u 18h. S obzirom na to kako izgledaju i jedni i drugi, ovde ne bi trebalo biti nikakve drame. Himki je zaista loš i teško da mogu uopšte ući u borbu sa Barsom. Iako Barsi fale neki igrači poput Kjurika i iako je nastup Mirotića pod upitnikom, Barsa bi ovde morala doći do pobjede. 

Od 18:30h sastaju su Efes i Alba. Ovo bi trebao biti veoma interesantan meč jer obično bude dosta poena kada ovi timovi igraju a bude i uzbudljivo. Efes pokušava uhvatiti pravi ritam a ovo je meč gdje nemaju prava na kiks dok Alba i dalje neće biti kompletna. Zato ovde treba očekivati pobjedu Efesa.

Od 18:45h Fenerbahče dočekuje Baskonija. Fener je vezao tri pobjede a ovo je meč koji vrijedi faktički duplo s obzirom da se ovi timovi bore za plej of. Baskonija je cijele sezone u promjenjivoj formi a u poslednjem kolu dobili su CSKA. Sada traže novu pobjedu koja bi ih dodatno pogurala u borbi za plej of. Ovde treba očekivati tvrd meč gdje će odbrane dominirati a prednost blagu dajem Feneru.

Od 20:05h Makabi dočekuje Olimpijakos. Ovo će biti duel timova koji su u dobroj formi u poslednje vrijeme. Sferopulos će voditi Makabi protiv svog bivšeg tima i svog bivšeg saradnika Barcokasa pa će i sa te strane meč biti zanimljiv. Treba očekivati veliku borbu ali nekako djeluje da će Makabi dobiti.

Od 20:45h Armani dočekuje Valensiju. Armani je ekipa sa kojom nikad niste načisto. Kada ne očekujete ništa, dobiju Real a kad očekujete pobjedu onda izgube. Sa druge strane Valensija je u padu forme a dosta im je problem i povreda Dubljevića. No i takvi u ovom meču će imati šta da kažu. Armani ovaj meč mora dobiti da potvrdi kako je sposoban ići u TOP8. Međutim, neće im biti lako. Valensija će čvrstinom probati doći do pobjede a vrlo lako meč može otići u neizvjesnu završnicu.

Program u srijedu otvaraju CSKA i Žalgiris. Može se reći da je ovo i derbi kola s obzirom na to da obje ekipe igraju sjajno ove sezone. CSKA jeste izgubio u poslednjem kolu ali to im je prvi poraz nakon 12 pobjeda. Žalgiris isto igra sjajno i zaista je Šiler sjajno posložio tim. Ovo bi mogao biti jako dobar i kvalitetan meč sa dosta poena jer su dosta takvih mečeva igrali u zadnje vrijeme a CSKA je sigurno favorit.

Od 19:30h Bajern dočekuje Zenit. Ovo će biti duel timova koji su ugodna iznenađenja ove sezone i timova koji su relativno skoro igrali svoj susret a tada je nakon preokreta slavio Zenit. Taj meč je bio tvrd sa dobrim odbranama a sličan se i sada očekuje. Pobjednika je nezahvalno prognozirati ali ko dobije ovaj meč pravi bitan korak ka TOP8. Bitno je reći da Lučić i dalje nije spreman kod Bajerna što je sigurno hendikep za Bavarce.

Od 20h Panatinaikos dočekuje Asvela. Duel timova koji su u donjem dijelu tabele i koji su skoro igrali. Asvel je tada fantastično šutirao i došli su do pobjede. Sada je realno očekivati osvetu jer je Pao ipak nešto kvalitetniji tim ali im neće biti lako da dođu do pobjede.

Kolo zatvaraju Real i Zvezda u 21h. Real ulazi u meč nakon poraza kući od Armanija. Nema Ljulja a upitan je i nastup Fernandeza. Sa druge strane, Zvezda sigurno igra bez Lojda u ovom meču. Realno, sve osim pobjede Reala biće senzacija ali je ovo dobar meč za Zvezdu i Radonjića jer može isprobati neke nove varijante a i ovo je šansa da se neki mlađi poput Radanova, pokažu protiv velikana.