XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava 18. kola

Foto: 90min

Pred nama su dva najteža kola u Premijer ligi, bar za nas koji igramo Fantazi. Donijeti pravu odluku je skoro pa nemoguće i biće najbitnije ko će manje pogriješiti.

MOJA EKIPA

Ja sam imao ideju pa bar mjesec dana da u 18. kolu palim Fri Hit a u 19. Benč Bust. Čak sam i ekipu podešavao za ova kola i ove čipove. Međutim, ovo je takvo vrijeme da nema šanse da se može nešto planirati a plan za bar 3-4 kola unaprijed je osnov igranja Fantazija. Sada je to nemoguće. Čak i ja, koji sam imao sjajna 3-4 kola, sam trenutno u poziciji da bih najradije odustao od ove sezone. Previše je stresno sastavljati ekipu pred kolo a iskreno i sa informacijama su krajnje bezobrazni. Fantazi je jedna od stvari koja dodatno popularizuje Premijer ligu i samim tim bi nam trebali na vrijeme dati informacije šta se igra, šta se odlaže, koji igrač ima koronu i slično. Ovako je skoro nemoguće igrati a mislim da ova dva kola nisu ništa i da nas prava igranka (rekao bih riječ na j ali bićemo kulturni) tek čeka.

Ja sam na kraju morao promijeniti plan. Umjesto Fri Hita palim Vajld Kard. Pravim ga po principu a bar 11 igrača bude sa duplim kolom za 19. a u 18. da bar imam nekih osam koji će igrati. Donekle žrtvujem ovo kolo radi anrednih kola. A i svakako bar većina igrača koja će mi biti u timu, biće i više nego korisni i nakon ova dva kola. E sad, šta je najveći problem ? Što mi u stvari pojma nemamo šta će biti. 

Još se ne zna šta će biti sa Aston Vilom. Oni mogu imati duplo kolo (Everton kući, Siti u gostima) a mogu biti bez meča. Iako su oba meča teška, ako igraju duplo kolo prosto morate imati Griliša. A opet, ko zna u kavkom je on stanju jer ne djeluje korona na sve isto. Imali smo u Njukaslu primjer Laselsa koji je valjda mjesec dana bio bez pravog treninga a imali smo Salaha koji je to laganini odradio. Takođe, nije samo problem oko Vile. Eto ako ne igraju 19. kolo, otpada i Sitiju duplo kolo. Jesu i tada dobre opcije Diaz, Ederson, De Brujne ali ni približno toliko dobre. Sledeći problem je meč Lidsa i Sautemptona. Taj meč se trebao igrati u duplom kolu pa bi oba tima imala duplo kolo. Meni bi to bilo idealno jer bi imao bez WC tu četvoricu igrača. Međutim, ovo potpuno remeti planove. Inače, tu nije problem u timovima nego ru kupu. Meč Sautemptona i Šruzburija je odložen u subotu a nema previše prostora da se nadoknadi jer će ubrzo i četvrto kolo u kupu. Onda su skontali da se može iskoristiti termin kad je Soton trebao gostovati Lidsu i tad da se odigra.

I sve je ovo ništa. Danas je utorak. Faktički je nemoguće praviti plan za 18. kolo a da ne razmišljate o 19. Od danas pa do petka može se desiti milijardu stvari. Zato kažem da je ova sezona postala nemoguća i možda je treba igrati po sistemu glavom kroz zid pa šta bude. Jer svakako je nemoguće igrati planski i logično.

Namjerno ne pišem još svoj tim jer ne znam ni sam kakav će mi biti. Pratim stanje i vjerovatno ću ga finalizirati minut pred početak kola (17:30h).

IZBOR KAPITENA

Ovo je u principu nešto što možemo odrediti. Imate faktički četiri opcije za ovo 18. kolo. De Brujne, Fenrandeš, Son i Kejn. De Brujne skoro pa mora uraditi nešto a i Brajton će igrati otvoreno što protiv Sitija nije baš pametno. Bruno je dobra opcija s obzirom da nema Poupa i da je samim tim odbrana Barnlija lošija. Totenhemovci idu na Fulam. S obzirom kako Kejn igra derbije u Londonu, nameće se možda i kao najbolja opcija. Ja sam lično najbliži De Brujneu ali ću još razmisliti o Kejnu.

Potez ludaka za ovo kolo Lakazet.

NAPOMENE

-Klavrt Luin propušta 18. kolo. Svakako je pametnije da ga vadite s obzirom da je Evertonu 19. kolo pod upitnikom.

-Sitijeva odbrana je faktički obavezna. Nsiu više onaj tim koji daje 4-5 ali zato ne primaju mnogo golova. Diaz i Stouns 99% sigurni za naredni period a uvijek možete staviti jednog i Edersona za duplu odbranu.

-Fabijanski se oporavo i trebao bi biti spreman za duplo kolo. Veoma bitna informacija jer Vest Hem ima dvije jako lijepe utakmice.

-Djeluje da morate imati nekog iz Arsenala. Činjenica jeste da nemaju duplo kolo ali mogu u ova dva kola donijeti dobre bodove svakako. Tirni najbolja opcija u defanzivi, Saka u veznom redu i Lakazet kao napadač.

-Medison jeste žut na Fantaziju ali bi trebao biti spreman za duplo kolo.

-Nemojte ludovati sa izmjenama za 18. kolo. Ako ne palite Fri Hit, dovoljno vam je i 7-8 igrača da igra, pogotovo ako imate bar 3/4 najjača aduta (Bruno, KDB, Son, Kejn).

To je to za ovo kolo. Obično vam želim sreću na kraju ali sada želim nešto drugo. Neka ovo bude poslednja ovakva sezona i neka sledeća bude normalna sezona gdje će nam glavna glavobolja biti to šta će nam čelavi Pep uraditi.