XS
SM
MD
LG

Iza Vanića je period upoznavanja i privikavanja na novu sredinu

Nenad Vanić novi trener OFK Bačke - foto: ofkbacka.rs

Novi trener OFK Bačke, Nenad Vanić, devet dana je sa ekipom i protekli period je  iskorišćen za međusobno upoznavanje i privikavanje na novu sredinu. Prvi utisci su povoljni i pred poznatim stručnjakom je kratak period od 24 dana za pripreme.

- Svaki početak je novi izazov. Dosta igrača je otišlo, dosta se nalazi na probi i tu su adekvatna pojačanja. Pred nama je znatno kraći period za pripreme i moramo da se prestrojimo u hodu kako bi zacrtane planove sproveli u delo. Za jedan normalan ciklus priprema potrebno je između 6-7 nedelja, pogotovu što je za mene nova sredina i traži vreme za međusobno upoznavanje, od načina funkcionisanja organa kluba pa do igračkog kadra. Kad su u pitanju pojačanja još nije realno pričati o imenima. Mogu da kažem da nekoliko novajlija radi izdvojeno, po specifičnom programu i čekamo da se obave neophodni administrativni poslovi oko potpisa ugovora kako bi se priključili ostalim igračima - kaže novi strateg Nenad Vanić.

Na treningu je svakodnevno prisutno oko 20-tak igrača i 3-4 golmana. Od tog broja praviće se selekcija, plus pristigla pojačanja, kako bi imali jasniju sliku za drugi deo priprema. Po rečima Vanića, trebalo bi da se iskristališe sastav od oko 25 fudbalera koji bi krenuli put Pule, gde će boraviti od 15-24. januara, i za devet dana odigrače tri kontrolne utakmice.