XS
SM
MD
LG

Najava 20. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je 20. kolo Evrolige. Biće interesantnih mečeva i biće sigurno dosta toga zanimljivog za vidjeti.

Kolo otvaraju u četvrtak u 18:30h Efes i Himki. Efes se u međuvremenu pojačao i stigao im je Džanan Musa. Vjerovatno neće debitovati u ovom meču ali će značiti mnogo u nastavku sezone. Što se samog meča tiče, ovde treba očekivati gomilu poena i laganu pobjedu domaćih jer Himki je tim koji ne treba komentarisati.

Od 20h sastaju se Alba i Armani. Alba je imala velikih problema sa koronom i bili su i bez Aita i nekih igrača. Vjerovatno ni u ovom meču neće biti kompletni. Armani je uhvatio dobar ritam te su dobili dva meča protiv Reala i Valensije zaredom. Djeluje da su u dobrom ritmu i da bi mogli nastaviti sa pobjedama. Ne treba iznenaditi ako i ovde bude dosta poena ali Armani je favorit.

Od 20:05h sastaju se Makabi i Baskonija. Ovo bi potencijalno mogao biti jedan od najboljih mečeva kola. I jedni i drugi su izgubili u prošlom kolu i i jedni i drugi imaju imperativ pobjede u ovom meču. Makabi na mahove igra dobro ali nikako da uhvate pravi kontinuitet. Baskonija igra slično ali za nijansu bolje. Treba očekivati dosta borben meč gdje će i jedni i drugi igrati dobro u defanzivi. Blagu prednost dajem ipak Makabiju.

U petak je na programu šest mečeva. Od 18h igraju se tri meča. Derbi kola igra se u Moskvi. CSKA će dočekati Barselonu. CSKA igra u sjajnoj formi i u poslednjih 14 kola imaju samo jedan poraz. Nemaju toliko problema sa izostancima i fali im faktički samo Klajburn. Barsa ne igra toliko loše u poslednjih par mečeva ali su im problem izostanci. Bili su jedno vrijeme bez Kurića a i dalje igraju bez Mirotića. Ukoliko se Mirotić ne oporavi za ovaj meč, Barsa će imati minimalne šanse da slavi. Mada generalno, CSKA je sigurno favorit u ovom meču.

Veoma interesantan meč igraće Zenit i Žalgiris u istom terminu. Obje ekipe se nalaze u plej of zoni i obje ekipe žele doći do pobjede u ovom susretu. Ovo bi po svemu trebao biti veoma borben meč sa dosta dobrih odbrana i čvrstine. Teško je zaista reći ko može slaviti jer oba tima imaju sjajne trenere i igru na svoj način. Ako se kladite na ovaj meč, onda bolje da igrate manje poene jer prosto bi moralo biti tvrdo.

U ovom terminu igraju i Fenerbahče i Panatinaikos. Fener je upisao četiri vezane pobjede. Protiv Baskonije su odigrali prelijepo a djeluje da im je Gudurić baš veliko pojačanje. Sa druge strane, Panatinaikos igra lošu sezonu i jedini koji pokušava dići ekipu jeste Nemanja Nedović koji igra fantastičnu sezonu. Ipak, koliko god Nedović igrao sjajno nerealno je očekivati da Pao slavi u ovom meču.

Od 20:30h Olimpijakos dočekuje Asvel. U suštini ovo je meč gdje Oli mora slaviti. Upisali su bitne pobjede protiv Bajerna i Makabija i ne bi to sada smjeli prosuti eventualnim porazom. Asvel može biti nezgodan ako im krene šut ali realno je da Oli slavi.

Mnogo će zanimljivije biti u istom terminu u Minhenu, gdje Bajern dočekuje ekipu Reala. Bajernu se vratio Lučić što je mnogo bitno za njih a izvukli su i pobjedu protiv Zenita u poslednjem kolu. Real je bio bez meča jer je meč sa Zvezdom odložen radi zaleđene piste. Real u ovom meču neće moći da računa na Ljulja a upitan je i nastup Fernandeza. Zato će Bajern svakako imati šanse u ovom meču. Meč treba ispratiti i radi duela dva fantastična trenera ali blagu prednost ipak dajem Realu prosto radi Lasa koji nekako na mišiće izvuče ovakve mečeve.

Kolo zatvaraju Valensija i Zvezda u 21h. Valensija je pala u formi i ovo je možda i idealan meč za njih da se probaju vratiti na pravi put. Prosto nakon nekoliko poraza, ovaj meč moraju dobiti kako god znaju. Dubljević je upitan što je problem za njih. I za Zvezdu je ovo dobra šansa za jednu veliku pobjedu radi loše forme Valensije mada i Zvezdi fali Lojd u ovom meču. Biće zanimljivo i biće sigurno dosta borbe i dobrih odbrana sa obje strane. Teško je očekivati napadačku košarku a blagu prednost dajem Valensiji.