XS
SM
MD
LG

Ima jedan simbol, Igokea se zove

Simbol Republike Srpske, ne samo sportski, nesumnjivo je, Košarkaški klub Igokea!

Majstori basketa iz Aleksandrovca koji su u Laktaše doveli svetsku i regionalnu košarkašku elitu nalaze se blizu plasmana u TOP 16 FIBA Lige šampiona, dok u ABA ligi pružaju sjajne partije i nalaze se u vrhu tabele, boreći se za plej-of.

Skroman klub ogromnog potencijala, veliki sportisti lavljeg srca.

Pobeda nad Limožom u infarkt završnici, došla posle bravuroznog i ništa manje uzbudljivog trijumfa u Beogradu protiv Mege, još je draža jer je ostvarena u vremenu opšteg slavlja u Republici Srpskoj, između Božićnih i Novogodišnjih praznika, kao ukras Svetom Stefanu, Danu najmlađe srpske zemlje. Upravo su Igosi, na najlepši mogući način, čestitali Dan Republike, 9. januar i zakazali odlučujući meč sa turskim TURK telekomom.

KK Igokea je istinski ponos Republike Srpske, jedini sportski kolektiv iz ovog dela Balkana koji igra prvenstvene utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, (nadmašila je u ovoj sezoni oba beogradska velikana) i ispred kojih je na tabeli regionalnog takmičenja. Svi vrlo dobro znamo koliko oba beogradska kluba imaju navijača preko Drine i šta znače u opusu sportske scene geografskog prostora od Novog Grada do Trebinja.

Krajem oktobra 2019. godine KK Igokea je bila izgubljena u vremenu i prostoru, rezultati nisu bili po očekivanjima, problemi su se gomilali i bili nerešivi, sve je potsećalo na bezizlazni lavirint. Onda je uprava kluba odlučila da za trenera prvog tima imenuje svoje dete – Dragana Bajića Baju. Odmah je klub krenuo uzlaznom linijom, a Bajić je, uz ogromnu količinu emocija, još jednom doživeo profesionalnu katarzu pokazujući da je jedan od najboljih stručnjaka u regionu, ali i šire. Njegov trenerski rukopis se brzo prepoznao, od potonulu Bajić je napravio pobedničku ekipu.

Naravno, uz njega i igrače najveće zasluge za današnje rezultate Igokee imaju i čelnici kluba, njegovi najbliži saradnici: Igor i Goran Dodik, Siniša Kovačević, Vuk Radivojević, Zoran Petković, Milutin Latinčić, Marko Barać… Igokea danas pobeđuje kolektivnim duhom, s ljubavlju prema zemlji koju predstavlja i narodu kojem pripada. Ta ljubav je izražena i granicama Republike Srpske ucrtanim u zvaničnom klupskom grbu.

Kada se pobeđuje sve je mnogo lakše, ali kada se gubi dokazuju se samo retki. Trener Dragan Bajić pobedio je, još jednom, sva iskušenja, sportska i životna, a KK Igokea osim pritivnika pobeđuje i veliki broj dušmana, konstantno pokazujući snagu sportske filozofije i umeća, odnosno dokazujući svoju veoma važnu ulogu u životu Republike Srpske.

Za slobodu se bori, dok je patriotizam urođena karakteristika. Ima jedan simbol, Igokea se zove. Republika Srpska ponosi se njim.