XS
SM
MD
LG

U skladu s pandemijom

Jubilarni deseti po redu “Dan fudbala Republike Srpske” u organizaciji Sportskog žurnala i Fudbalskog saveza Republike Srpske biće održan u specifičnim uslovima usled pandemije korona virusa, u smanjenom kapacitetu zbog preporuka kriznog štaba Republike Srpske.

Bez obzira na nepovoljnu situaciju i godinu koju je obeležio korona virus organizatori su počeli pripreme za tradicionalnu svetkovinu koja je odavno probila regionalne okvire i stigla na sve kontinente sveta. Prvi sastanak očekuje se naredne sedmice kada će biti poznate i smernice u kojem pravcu će pripreme dalje da teku.

-Vremena je malo, a posla je mnogo. U specifičnim uslovima treba da pripremimo što bolje i reprezentativnije izdanje jubilarnog desetog “Dana fudbala Republike Srpske”. Nažalost, zbog trenutke situacije to će da bude u skromnijem obliku nego do sada, ali bez obzira na sve i dalje vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju koja se tradicionalno održavala u hotelu “Bosna” u Banjaluci – istakao je Bojan Kušljić, potpredsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Prema njegovim rečima sastanak organizatora trebalo bi da bude održan u naredni utorak ili sredu, kada će biti poznata “mapa puta” do imena ovogodišnjih laureata.

-Imali smo izbore na republičkom nivou, očekivali smo i na nivou “krovnog” Saveza, oni su pomereni, sada je aktuelan izbor selektora BiH, mnogo je stvari kojima smo zaokupirani, ali “Dan fudbala Republike Srpske” je naš prepoznatljiv imidž i brend tako da ćemo sada više vremena da posvetimo organizaciji ove svetkovine. Krajnja svečanost trebalo bi da se održi u drugoj polovini februara – dodao je Kušljić.

Ove godine biće izabrani laureati za 2020. kojom je drmao korona virus, a minula sezona 2019/20. je zbog pandemije prekinuta. Tekuća sezona je nastavljena bez prisustva gledalaca na tribinama što je iz korena promenilo ovdašnji, ali i svetski fudbal.

-Organizacijom same manifestacije pokazaćemo da nam korona virus ne može stati na put, odnosno da smo istrajni u našim namerama i nastojanjimaodlučno je na kraju rekao Bojan Kušljić iz Broda, “drugi čovek” FS Republike Srpske.

 Nagrade

Tradicionalno, biće dodeljeno pet priznanja za najboljeg fudbalera, sudiju, trenera i fudbalskog radnika, kao i prvog sudiju Republike Srpske. Poseban pečat svečanosti “Dan fudbala Republike Srpske” daju dve prestižne nagrade, za životno delo “Doktor Milan Jelić” i internacionalna Zlatna povelja “Miljan Miljanić” za ukupan doprinos razvoju fudbala i ostvarenjima u njemu.

Organizatori, Sportski žurnal i FSRS zadržavaju pravo dodjele i specijalnih priznanja i plaketa.