XS
SM
MD
LG

Za sada bez pojačanja

Boris Savić

Počeli su fudbaleri Rudar Prijedora, jesenjeg šampiona Republike Srpske, pripreme za poleće u kojem žele da zadrže tron, osvoje treću titulu i izbore povratak u Premijer ligu BiH. Šefu stručnog štaba Borisu Saviću javio se 21 fudbaler među kojima ima i dosta juniora što je svakako budućnost kluba iz grada na Sani.

Od prvog dana priprema Prijedorčani su krenuli žestokim ritmom. Iako su temperature niske i hladno je “rudari” na treninzima ispunjavaju sve zamisli trenera Savića koji je na početku ove godine postao i vlasnik diplome sa UEFA profi licencom.

-Na startu priprema kombinujemo rad u otvorenom i zatvorenom. Pratimo i situaciju oko pandemije korona virusa i planiramo da se 31. januara preselimo u toplije krajeve, tačnije da odemo u Medulin. U Istri planiramo da ostanemo dve nedelje i tu bi uradili glavni deo priprema, igrali utakmice – referisao je Boris Savić, strateg Rudar Prijedora.

Zanimljivo je da na prvom okupljanju u 2021. godini u zeleno-crnom taboru nije bilo novih imena, klub su napustili Ognjen Jaćimović, koji se preselio u Ljubić iz Prnjavora, Sergej Dojčinović će pojačati Slobodu iz Novog Grada, Marinku Rastoki je istekao ugovor pa je otišao u federalnog prvoligaša Zvijezdu iz Gradačca. Pravo izbora nove sredine imaju Dominik Posarić i Aleksa Dragić.

-Pre polaska u Medulin pokušaćemo da dovedemo dva ili tri pojačanja u pravom smislu te reči kako bi popunili određene praznine koje imamo, ali i one nastale eventualnim odlascima. Nismo dogovorili nijedan konkretan dolazak, ali radimo na tome jer će prolećni deo prvenstva biti mnogo teži nego jesenji. Ambicije nam ostaju iste – dakle šampionske su, prvi smo na tabeli, tu želimo da ostanemo i u maju ove godine kada se trka završava. Želimo povratak u premijerligašku konkurenciju. Nije važno s koliko bodova ćemo ostaviti rivale, najvažnije je da ponovo budemo u fudbalskoj eliti – dodao je Savić.

Kako je istakao mladi stručnjak nešto ranije je okupio fudbalere da počnu rad iz praktičnih razloga obzirom da smatra da je zimska pauza bila predugačka.

-Po meni je stvarno prvenstvena pauza bila preduga pa smo se odlučili da sedam dana ranije počnemo pripreme i verujem da dug period netreniranja neće ostaviti posledice na igrače i da će nam činiti probleme. Takođe, i letos smo prvi startovali od svih prvoligaša i to je donelo željene rezultate, a ono što je dobro ta kombinacija se ne menja.Obradovala me je činjenica da su svi igrači u dobroj meri poštovali dobijeni plan individualnog rada tokom pauze. Već na prvom treningu sam video da su u jako dobrom stanju. Radićemo prvo jednom dnevno, obavićemo potrebna testiranja i preglede, a onda ćemo pratiti vreme i pojačavati tempo. Možda se pre odlaska u Hrvatsku odlučimo da dva ili tri dana radimo negde u Republici Srpskoj na plastičnoj podlozi – istakao je na kraju Boris Savić, strateg Rudar Prijedora.

S. Basara

 

Triling na ceni

 

Mladi igrači Rudar Prijedora, zbog sjajnih igara minule jeseni, nalaze se na meti mnogih klubova, prevashodno iz Premijer lige BiH. Na meti su Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Luka Kulenović, pa postoji realna mogućnost da i oni ove zime napuste tabor Rudar Prijedora.


Slavija : Sloboda
Rudar Prijedor : Željezničar
Sloga : Sutjeska
Kozara : Zvijezda 09
Podrinje : Modriča
Ljubić : Drina
Jedinstvo : Tekstilac
Borac : Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar Prijedor 15 9 5 1 32
2 Zvijezda 09 15 8 4 3 28
3 Sloboda 15 7 5 3 26
4 Modriča 15 6 6 3 24
5 Leotar 15 6 6 3 24
6 Tekstilac 15 7 3 5 24
7 Kozara 15 5 5 5 20
8 Željezničar 15 5 5 5 20
9 Sloga 15 4 7 4 19
10 Borac 15 5 4 6 19
11 Slavija 15 4 7 4 19
12 Drina 15 4 7 4 19
13 Ljubić 15 4 4 7 16
14 Sutjeska 15 3 4 8 13
15 Jedinstvo 15 2 5 8 11
16 Podrinje 15 1 3 11 6