XS
SM
MD
LG

Mirković proziva u pondjlejak

Sloboda, Mrkonjić Grad

    MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri Mrkonjićke Slobode počinju pripreme u ponedjeljak 25.januara, za proljećni dio šampionata u Drugj ligi - grupa „Zapad“. Šef stručnog štaba Igor Mirković, prozivku je zakazao za deset časova na stadionu „Luke“. Prozivci uz fudbalere, stručni štab, rukovodstvo kluba trebalo bi da prisustvuju i novoizabrani funkcioneri opštine.

 Ono što brine rukovodstvo kluba je da i u proljećnom dijelu šamipnata Sloboda treba da trenira i mečeve igra na terenima u  Banjaluci i Krupi na Vrbasu. Još uvijek je to nepoznanica gdje će se trenirati i igrati, ali u mrkonjićkom drugoligašu očekuju da im u susret izađe uprava FK Krupa i omogući treniranje i odigravanje mečeva u Krupi na Vrbasu.

Očekuje se, kao i do sada pomoć Fudbalskog saveza Republike Srpske i klubova iz Banjaluke.

Naime, radovi na nivelaciji i rekonstrukciji terena na „Lukama“ su završeni polovinom novembra, ali zbog procesa „kalamljenja“ busena i trave potrebno je tri do četiri mjeseca lijepog vremena. U tom periodu potrebno je završiti i radove na markiranju terena, na postavljanju golova, kućica za službena lica i rezervne fudbalere i još dosta pratećih sadržaja.

Predsjednik Kluba Milenko Milekić, kaže da je optimista, da bi se sve moglo okončati do kraja aprila ili polovine maja.

 -Mi u klubu s nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo moći da treniramo i igramo utakmice na našem terenu. Nadamo se da ćemo prije završetak šampionata odigrati na našem terenu nekoliko mečeva. Naravno, sve zavisi od toga kakve će vremenske prilike biti u maratu i aprilu. Poznato je da u Mrkonjić Gradu snijeg često pada i u martu što bi onda prolongiralo za mjesec, dva dana početak korištenja našeg terena - kaže Milekić.

Šef stručnog štaba Igor Mirković kaže da je planirano da pripreme traju šest sedmica.

-Imamo dovoljno vremena da se dobro fizički pripremimo i uigramo ekipu. Dogovorili smo pet kontrolnih utakmica sa Ljubićem u Prnjavoru, Goricom u Šipovu, Slogom u Doboju, Krupom i Borcem i Kozarskoj Dubici. Imao još 13.februara slobodan termin. I najvjerovatnije ćemo igrati sa Slobodom iz Novog Grada ili Laktaša, što ćemo znati do kraja naredne sedmice.Za sada nam je jedini problem teren za treniranje, ali vjerujem da će rukovodstvo kluba to uspješno riješiti. Što se tiče dolaska i odlaska fudbalera mnogo više  znaćemo tokom naredne sedmice - kaže Mirković.

Što se tiče ambicija u mrkonjićkom drugoligašu, kažu da su one  plasman u vrh tabele i prvo mjesto.

-Naše ambicije su uvijek sami vrh tabele. I mi u klubu uvijek razmišljamo o prvom mjestu. Do kraja prvenstva ima  mnogo da se igra i sigurno je da  će do samog kraja biti neizvjesno ko će osvojiti prvo mjesto. Činjenica je da je Omarska ima veliku prednost, ali još ništa nije gotovo. Vidjećemo šta će biti- kaže Milekić.


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10