XS
SM
MD
LG

Prva pobeda Inđije u Antaliji

FK Inđija - foto: arhiva kluba

Fudbaleri Inđije koji se nalaze na pripremama u turskom gradu Antalija su odigrali i prvu pripremnu utakmicu. Rival im je bio moskovski klub Čertanovo.

Inđinčani su ostvarili prvu pobedu i to posle rezultatskog preokreta. Rusi su poveli u 22.minutu preko Molteninova. Bio je to precizan šut Molteninova sa ivice kaznenog prostora u donji desni ugao golmana Jovičića. Inđija je i pre primljenog gola diktirala igru, a sa istom je nastavila i posle vođstva Rusa.

U 38.minutu novajlija u Inđijskom superligašu Željko Dimitrov je poravnao rezultat. Pre njegove egzekucije glavom je u prečku šutirao Đorđević. Mladi igrač Inđije je još jednom pokazao da ima precizan šut, a odbitak lagano u gol pretvara Dimitrov. I sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme i ništa se nije menjalo na terenu za igru. Inđija je i dalje dominantna. Još jedna prečka za zeleno bele u 65.minutu. Ovog puta je Pantelić za malo bio neprecizan. Svoju priliku za gol je imao i štoper Krneta, ali se nije najbolje snašao u ulozi napadača.

Gol odluke je pao u 81.minutu. Taj gol je postigao još jedan novajlija koji je stigao u zimskom prelaznom roku Đorđe Pantelić. Akciju je započeo Nešković. Lopta je upućena ka Hrubiku, a ovaj upućuje sjajan centaršut na glavu strelca kojem nije bilo teško da sa peterca pogodi mrežu rivala.

Inđija: Jovičić, Protić, Bakić, Čalov, Cucin, Škorić, Đorđević, Nešković, Karaklajić, Dimitrov, Bastajić. Igrali su još: Novaković, Brana Ilić, Perošević, Pantelić, Filip Ilić, Mrđa, Jovanović, Hrubik, Radić, Nedeljković, Ljubanović.

Čertanovo: Radionov, Nikitenkov, Kutin, Gudkov, Tomančev, Sulejmanov, Gerčikov, Molteninov, Pinae, Napolski, Bartaševič.