XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled 19. i najava 20. kola

Moja ekipa u prošlom kolu

Iza nas je nikada duže duplo kolo u Premijer ligi. Bilo je zanimljivo a krećemo sa pregledom iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Kolo je takvo da je moralo biti i pogodaka i promašaja. Na kraju sam sakupio 125 bodova. Bio sam među 131 hiljadu u kolu. Ukupno sam napredovao skoro 330 hiljada i sada sam među 443 hiljade na svijetu. Sa te strane mogu biti zadovoljan ali moglo je i bolje.

Kapiten mi je bio De Brujne. U prvoj utakmici ''samo'' asistencija na četiri gola Sitija a u drugoj se povrijedio i izašao prije 60. minute. Da je bar izdržao još par minuta bila bi još četiri boda tu ali šta da se radi.

Dupla odbrana Sitija me je ispoštovala. Ederson i Diaš donijeli su dva CS a Diaš je imao i asistenciju. Da bolje bi bilo da sam imao Stounsa ali sam se vodio logikom prije će njega rotirati nego Diaša. A nije baš da očekujete dva gola od štopera. Što se Vest Hema tiče, Fabijanski i Kresvel donijeli su CS u prvom meču a u drugom ne ali dobro. Mi je dosta toga izvukao sa CS protiv Liverpula dok je Džejms bio promašaj. Bio sam siguran da neće primiti Čelsi od Fulama a protiv Lestera šta bude. Bio sam siguran i da ga neće rotirati ali nažalost jeste i nije igrao protiv Fulama.

U veznom redu najviše je ispoštovao sjajni Medison. Dao je gol i Sautemptonu i Čelsiju a imao je i prečku protiv Čelsija i moglo je biti čak i još od njega. O De Brujneu je sve rečeno. Bruno po meni očekivano nije imao eksploziju. Mada da je pravde ne bi ni asistenciju imao. Pola sata je prošlo od gola do moenta kad su odlučili da mu navuku asistenciju na Fantaziju. Imam ga ali stvarno nije fer ispalo. Griliš je imao asistenciju protiv Njukasla. Možda sam malo više očekivao ali okej. Souček nije donio ništa ali brat je ispoštovao već dosta tokom sezone.

Napad mi je očekivano bio najlošiji dio. Silvu sam stavio jer sam imao osjećaj da ga daje Vest Bromu i dao je a bilo je prilika i za još jedan. Bamford blijed protiv Brajtona. A Firmino mi je šok i to ne što nije uradio ništa nego da je njega rotirao protiv Barnlija. Za igru Liverpula Firmino je ključan igrač i početi bez njega je bilo van pameti, posebno jer je Liverpul u sriji loših rezultata. Na kraju se to Klopu obilo o glavu ali ako ništa bar ni Salah ni Mane nisu uradili ništa a Firmino mi je svakako bio osiguranje u slučaju da Liverpul bude efikasan pa da uzmem nešto bodova.

NAJAVA 20. KOLA

MOJA EKIPA

Novo kolo kreće već u utorak tako da nema mnogo vremena za filozofiranje. Ja idem  ovo kolo bez transfera. Plan mi je u narednom kolu iskoristiti dva free transfera da vratim Kejna u ekipu a u ovom kolu svakako ide na Liverpul pa ne očekujem baš eksploziju.

Generalno najbitnija stvar za mene je ta što imam sada faktički sve igrače koji će igrati, sem De Brujnea koji je povrijeđen. To je posljedica toga što sam stvarao ekipu za Ben Bust u prošlom kolu. Iako će mi vjerovatno nekada ostati bodovi na klupi, ne planiram mnogo pojeftiniti neke igrače da bi na drugim mjestima hvatao skuplje. Nikad ne znate kad će neki meč odložiti a kad imate bar dvojicu koji će igrati na klupi, nekako ćete već pregurati odloženu utakmicu.

U ovom kolu idem sa duplom odbranom Sitija. Porsto mi je i više nego realno da sačuvaju mrežu protiv Vest Broma a možda Diaš uradi nešto u ofanzivi. Činjenica jeste da i Vest Hem ima solidne šanse za CS ali realno sigurnija je dupla odbrana Sitija. A svakako Kresvela imam pa ako Vest Hem ne primi, opet će biti bodova. Mi protiv Vile bi po meni mogao do CS jer su se baš poboljšali defanzivno a ne bih se čudio da bude 0-0. Budući da je Džejms igrao u kupu, možda će biti rotacije pogotovo jer je Frenki otišao. Ali idem na rizik sa njim pa šta bude. Dalas protiv Njukasla koji je u očajnoj formi može do CS a uvijek može i u ofanzivi donijeti bodove.

U veznom redu imam Fernandeša, Griliša i Medisona. Bruno djeluje kao penal bez golmana jer igraju kući sa Šefildom a on nije igrao mnogo protiv Liverpula u kupu. Planiram mu dati kapitensku pa šta bude jer svakako nema boljih opcija, bar u mom timu. Od Griliša protiv Barnlija ne očekujem mnogo pa eto neka me razuvjeri. Medison igra protiv Evertona, u strašnjoj je formi i očekujem od njega neke bodove. Mada, malo me strah jer je igrao kup da ga ne rotira ali valjda neće. U napadu su mi Firmino i Bamford. Firmino šta uradi u radi bukvalno idem tako. A Bmaford bi Njukaslu mogao dati gol.

IZBOR KAPITENA

Bruno definitivno izbor broj jedan. Prosto, Šefild je najgori tim lige a Bruno će bar neku asistenciju izvući tako da ja nemam šta razmišljati oko kapitena. Rašford je doživio neku povredu juče pa treba ispratiti šta je sa njim. Ako je zdrav i on je svakako dobra opcija ako nemate Brune.

Totenhem i Liverpul bih zaobišao jer ne volim kapitene imati u derbiju, pogotovo jer ovde lako može biti 0-0. Sitijevci su nezgodni jer bez De Brunea napad će biti sigurno lošiji. Ali ako već idete sa nekim od njih, Marez ili Sterling kao kapiten. No svakako, ne bih se lično kockao i da imam nekog od njih u timu.

NAPOMENE

-Čelsi je otpustio Lamparda. To može dosta značiti za Fantazi. Ako neko dođe ko bi držao Vernera u špicu, možda bi Timo mogao čak biti i dobra opcija u nastavku sezone koliko god to ludo zvučalo sad.

-Liverpul preko 400 minuta nije dao gol u ligi.

-Lesterov vzni red je bolja opcija od Varija trenutno. Medison, Barns i Tilemans su jefitni s obzirom šta donose a svako od njih ima potencijal za bodove.

-Bukajo Saka i Emil Smit-Rouv su odlične opcije za petog veznjaka. Djeluje da će igrati dosta do kraja sezone, pogotovo Smit-Rouv jer Saka i nije sporan.

-Met Target je sjajna opcija i neko ko je meni na ''radaru'' pogotovo jer će oni imati i duplih kola u nastavku sezone.

-Po nekim informacijama 26. kolo bi moglo biti još luđe od 19. Čak bi se moglo desiti da svi imaju duplo kolo mada je mala vjerovatnoća za to. Realno je ipak da bar pola lige tada bude sa duplim kolom. Tako da, ko nije ispucao BB tada da ga uključi a ja ću ići sa Fri Hitom tada.

To je to za ovaj put. Samo zadnja napomena da i ako se odlučim za neki transfer u ovom kolu, biće neko umjesto Džejmsa ali su male šanse da uradim nešto takvo.