XS
SM
MD
LG

Najava 22. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je ponovo duplo kolo u Evroligi. Danas i sutra igra se 22. kolo a potom i 23.

Kolo 22 otvaraju u utorak u 17h Efes i Zvezda. Biće ovo duel i kome Efes mora ići na pobjedu dok Zvezda nema šta izgubiti. Efes je ekipa koja generalno ne leži Zvezdi i u poslednjih par susreta Zvezda nije bila ni blizu da napravi dobar rezultat. Isto treba očekivati i sada. Efes je ogroman favorit i sve osim njihove lagane pobjede biće iznenađenje.

Od 18h sastaju se Himki i Bajern. Za Himki nema bitnog meča do kraja sezone s obzirom da su na samo dvije pobjede. Sa druge strane, Bajernu je ovaj meč izuzetno bitan jer su doživjeli par poraza u poslednje vrijeme. Budući da se bore za plej of, pobjeda im je neophodna. Iako vjerovatno i Himki mora dobiti još neki meč, Bajern sebi ne smije dozvoliti da bude pobijeđen u ovom susretu. Treba napomenuti da Himki nema Monroa i Jerebka jer su dobili otkaze. 

Od 19h Fenerbahče dočekuje ekipu Makabija. Ekipa Igora Kokoškova igra najbolju košarku u Evroligi u ovom trenutku. Imaju šest pobjeda zaredom ali i igra im je zaista fantastična. Odličan protok lopte, dosta raspoloženih igrača i veoma kvalitetna odbrana. Makabi u ovaj meč ulazi nakon pobjede nad Realom u prošlom kolu. Budući da Fener ima samo pobjedu više od Makabija, ovo je baš važan meč i jedan od najzanimljivijih u kolu. Ipak, s obzirom na sjajnu formu, treba očekivati pobjedu Fenera.

Armani od 20:45h dočekuje Olimpijakos u jako važnom susretu. Armani igra sjajno u poslednje vrijeme i djeluje da su konačno spremni da uđu u plej of. Olimpijakos takođe igra dobro i faktički jedini kiks u poslednje vrijeme im je poraz kući protiv Asvela. U prošlom kolu jesu izgubili ali nije lako slaviti kod Žalgirisa, mada je Oli propustio +7 na dva minuta do kraja. S obzirom na formu Armanija, dajem im prednost u ovom meču.

Od 21h igra se duel Barse i Zenita. Barseloni se vratio Nikola Mirotić nakon što je neko vrijeme bio van terena radi privatnih razloga. Sada je ponovo spreman i to je veliki plus za Barsu. Zenit igra sjajnu košarku ove sezone i definitivno su plej of ekipa. U prvom susretu su dobili Barsu ali sada će im biti dosta teže. Barsa je favorit ali ako potcijene Zenit, biće u problemima.

Program u srijedu otvaraju Alba i CSKA u 20h. Biće ovo interesantan i moguće veoma efikasan meč. I jedni i drugi igraju na više poena pa takav meč i sada treba očekivati. CSKA je u lošoj formi i izgubili su tri od poslednja četiri susreta i djeluje da su oborili formu u pravo vrijeme. Ipak, treba očekivati da u ovom susretu dođu do trijumfa. 

Od 20:45h igraju Asvel i Baskonija. Zaista je teško prognozirati šta bi se ovde moglo desiti. Asvel je nepredvidiv i čim ih neko potcijeni, oni ga iznenade. Baskonija opet previše kikseva i nikako da uhvate pravi ritam i sve su dalje od plej ofa. U prošlom kolu izgubili su kući od Albe tako da sada nemaju prava na kiks ukoliko žele zadržati kakvu takvu šansu za TOP8. Neće im biti lako jer je Asvel neugodan na svom terenu. U svakom slučaju moguće da ovo bude poprilično tvrd meč.

Od 21h Real dočekuje Panatinaikosa. Prije nekih mjesec dana ova dva tima su igrala dva produžetka a Real je slavio. U poslednje vrijeme Real nije u nekoj formi i ne briljiraju. Sada im je prijeko potrebna pobjeda a djeluje da je protivnik idealan za takvo nešto jer Panatinaikos zaista ne bi smio biti problem za Real.

U isto vrijeme, Valensija dočekuje Žalgirisa. Biće ovo duel timova u različitoj formi. Valensija je u jako lošoj formi a ruku na srce mnogo im fali Dubljević. Žalgiris igra fantastično u poslednje vrijeme i djeluje da će teško ostati bez TOP8 ove sezone. U prvom susretu Valensija je slavila u Kaunasu. S obzirom u kakvoj su formi ekipe, mogao bi se Žalgiris osvetiti sada.