XS
SM
MD
LG

Remi kao nagoveštaj boljih dana

Fudbaleri kraljevačke Sloge odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za drugi deo prvenstva Prve lige Srbije. „Beli“ su u Čačku, sa domaćim Borcem 1926, odigrali nerešeno 2-2, iako su vodili 2-0 golovima Amosa u 22. i Mrđe u 50. minutu utakmice.

Ima mesta zadovoljstvu, ali moram da kažem da nas čeka veliki posao, jer je bilo grešaka koje ne smeju da se dešavaju niti je Sloga u poziciji da to može da trpi. Najzadovoljniji sam sa odnosom igrača prema radu, prema samoj utakmici, bili su vrlo profesionalni, izgarali su u meču sa Borcem i na ovih par treninga koliko sam u klubu. Što se tiče rezultata utakmice, nisam zadovoljan, imali smo sigurno vođstvo, igrali veoma dobro i onda dozvolili pad. Neke stvari ne bih da komentarišem, ali na početku smo, uz jasno postavljene smernice šta treba da radimo – kaže Darko Milisavljević, šef struke kraljevačke Sloge.

Strateg „belih“ posebno naglašava jedna detalj.

Detalj sa utakmice Borac 1926-Sloga

Nama je utakmica sa Borcem bila i prvi izlazak na teren u ovim pripremama. Sve vreme radimo u balonu, pomoćni teren nemamo, nemamo teren sa veštačkom travom i to je ogroman problem. U ovom trenutku gde i kako raditi je veći propblem od selektiranja tima, prelaznog roka i slično. Tako gledano, u Čačku smo izgledali jako dobro i na dobrom smo putu. U ovom meču smo odmarali kapitena Aleksandra Gojkovića i najboljeg strelca Dragoljuba Anđelkovića, što takođe nije beznačajno.

Sloga je predstavila i prva pojačanja u aktuelnom zimskom prelaznom roku. Beli dres su zadužili štoper Milan Ilić iz Kolubare, Bojan Gočanin iz Metalca iz Gornjeg Milanovca i Amos iz lučanske Mladosti. Još nekoliko igrača je bilo na probi, kao što je strelac gola u meču sa Čačanima Aleksa Mrđa iz BSK-a iz Borče i uskoro će se znati ko će od njih postati član Sloge.

Sloga je za mene uvek bila ozbiljan i jak klub, tako sam razmišljao i pre nego što sam postavljen za trenera. Kao takva, interesantna je mnogim igračima. Imamo nekoliko igrača na probi, čelni ljudi kluba se trude svim silama da dovedu još neko vredno i pravo pojačanje. Zadovoljan sam dolaskom Ilića, Gočanina i Amosa, to su pojačanja, ali moramo još da ojačamo. Takođe će biti i odlazaka, jer već nam se stvara gužva na treningu, nema potrebe imati više od 22 fudbalera i tri golmana.

Narednu kontrolnu utakmicu Sloga igra u subotu u Kruševcu protiv Jedinstva iz Paraćina (13h).

Iskoristićemo priliku ponovo da pružimo šansu svim igračima. Vremenske prilike su takve da moramo povesti računa, koristimo usluge gradova koji imaju terene sa veštačkom travom. Posle Paraćinaca, narednog vikenda sledi provera sa Brodarcem, na Zlatiboru, a biće još koja utakmica da bi smo imali jasnu sliku oko tima koji će izaći u prolećne borbe. Nemamo pravo na grešku, borimo se za opstanak, situacija nam je izuzetno teška, baš kao i liga koju igramo i koju dobro poznajem. Nema predaje, ali ni praznih obećanja – zaključuje Darko Milisavljević, šef struke kraljevačke Sloge.