XS
SM
MD
LG

Marko Šljivić prvak Bosne i Hercegovine u veleslalomu

Marko Šljivić

Paljanin Marko Šljivić osvojio je danas prvo mjesto na FIS trci voženoj na Bjelašnici, a koja je ujedno bila i prvenstvo Bosne i Hercegovine u veleslalomu.

Šljivić je dvije vožnje odvezao sa vremenom 2:06.70, i 1.33 sekunde iza sebe je ostavio Hrvata, Darija Komšića, te 1.39 sekundi Strahinju Stanišića koji vozi za reprezentaciju Srbije.

Alen Bičakčić je na 16. mjestu bio drugi najbolji bosanskohercegovački skijaš, te je zauzeo srebro u prvenstvu BiH, dok je bronzu osvojio Muhamed Huseinović.  Alija Bećirbegović i Daut Hamidović su završili kao 20. i 21. Trku nisu uspjeli završiti Emir Lokmić, Milivoje Mačar, Harun Kunovac i Dino Terzić.

Kod djevojaka, Elvedina Muzaferija je stigla na Bjelašnicu i pokazala da je ubjedljivo ispred konkurencije u ovom trenutku. Čak 6.34 sekundi iza sebe je ostavila Kanađanku Ane Frederik Karon, te 6.40 njenu sunarodnjakinju Marion Barer. Ona se ujedno okitila i titulom prvaka BiH u veleslalomu, dok je srebrna bila Merjem Čuljević, koja je u ukupnom plasmanu završila kao šesta. Ostale naše takmičarke, Esma Alić, Nikolina Dragoljević i Maja Tadić nisu uspjele završiti trku.

Sutra se na Bjelašnici vozi slalom.