XS
SM
MD
LG

Žrijeb Lige šampiona 12. februara

Žrijeb za drugu fazu Lige šampiona u odbojci, u obje konkurencije, održaće se 12. februara sa početkom u 12 časova. Izvlačenje parova četvrtfinala obaviće se u evropskoj kući odbojke u Luksemburgu, uz direktan prenos na YouTube kanalu CEV-a, kao i na Facebook stranici CEV-a.

U četvrtfinale će se plasirati pet prvoplasiranih timova u grupama, kao i tri najbolja drugoplasirana tima iz svih grupa. Do sada su plasman u četvrtfinale već obezbijedili  Kararo Imoko Koneljano i Azoti Kozle Zaksa – italijanske odbojkašice su završile takmičenje u grupi B bez poraza, dok poljski predstavnik ima identičan učinak u A grupi u muškoj konkurenciji.

Koneljano je svojim protivnicama prepustio svega jedan set, dok je Azoti Kozle rivalima dozvolio da osvoje tri seta.

Imena četvrtfinalista u ženskoj konkurenciji znaće se u četvrtak uveče, kada završe takmičenja u preostale četiri grupe, dok se grupna faza Lige šampiona kod muškaraca završava naredne nedjelje, neposredno uoči žrijeba.

Nakon što je CEV uveo koncept ligaškog takmičenja u "balonima" zbog sprečavanja širenja pandemije izazvane Kovidom, iz evropske kuće odbojke potvrdili su da će se četvrtfinale i polufinale igrati u dva meča, kući i u gostima.

Velika finala u obje konkurencije zakazana su za 1. maj.

CEV je ranije saopštio da će ove godine biti isplaćene rekordne novčane nagrade u iznosu od 4,8 miliona eura. Sa uspostavljenom punom rodnom ravnopravnošću, pobjednici u obje konkurencije dobiće po ček od 500.000 eura – najveći iznos ikad dodijeljen u evropskim klupskim takmičenjima!