XS
SM
MD
LG

Milorade, pomozi sportu i sportistima Istočnog Sarajeva

‘’Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Istočno Sarajevo strateški važan grad za Republiku Srpsku i istakao da neće izostati podrška institucija Srpske kapitalnim projektima za ovo područje’’. Ovo je u najkraćem rezime današnjeg razgovora Milorada Dodika sa načelnicima opština Istočno Sarajevo I gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem.

Mene  ove riječi Milorada Dodika veoma raduju, pogotovo što dolaze od čovjeka sporta, pa se iskreno nadamo da će on, za razliku od mnogih lokalnih ‘’velikih’’ političara imati I sluha I razumijevanja da ‘’pogura’’ ove naše klubove.

Lokalni moćnici su uspjeli klubove, sa ovih prostora, apsolutno marginalizovati. Većina ih se bori za golu egzistenciju, a mnogi su na izdisaju.

Najbolji primjer za ilustraciju stanja u sportu Istočnog Sarajeva  je sadašnji trenutak Rukometnog kluba Slavija. Sunovratio se sa litice i nema mu još kraja ‘’letu’.  Gdje će se zaustaviti i da li će se uopšte zaustaviti, to je pitanje na koje odgovor čekamo.

Nešto bolja situacija je sa Fudbalskim klubom Slavija. Doskorašnji načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, sa saradnicima, je uspijevao da održi klub u Prvoj ligi, a o nekom iskoraku nije bilo ni govora.

Slavija je ostavljena Istočnom Novom Sarajevu da o njoj brine, a ne grad. Naravno, da se u situaciji kada se raspolagalo sa minimalnim budžetom više od sredine Prve lige nije moglo.

U koji god klub da upremo prstom imaćemo sličnu situaciju. Famos, Romanija, košarkaški klubovi, odbojkaški... Čast odbojkašicama Jahorine koje sjajno igraju u Premijer ligi, a kako sastavljaju kraj s krajem, to one najbolje znaju.

S toga me zaista raduju riječi Milorada Dodika, a hoću da vjerujem da će mu neko reći gdje se nalazi sport u Istočnom Sarajevu.

Imamo sada dvorane, ali nemamo kvalitetne klubo ve.

Oni koji sada nose dresove tih ekipa su heroji. Nose se sa svim nedaćama i pružaju koliko mogu. Niko nema pravo da im kaže bilo šta što se tiče rezultata. Da je više pažnje, a to znači i novca, imali bi i bolje rezultate.

Istočno Sarajevo je oduvijek trebalo da bude strateški važan grad za Republiku Srpsku, pa i za njen sport. Na žalost tako nije bilo, a evo sada prilike da se Miloradu Dodiku kaže kakav nam je sport.

Tužan, a moglo bi sa samo malo više pažnje biti drugačije.

Siguran sam, ako  ovaj  tekst dopre do njega, da će pomoći...