XS
SM
MD
LG

Besplatna škola skijanja za studente Univerziteta Istočno Sarajevo

Danas je na konferenciji za medije, održanoj na Jahorini, predstavljen sporazum o besplatnoj školi skijanja za studente Univerziteta Istočno Sarajevo. Na konferenciji za medije održanoj u Ruskom domu, govorili su Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, Stefan Slijepčević predsjednik Unije Studenata Republike Srpske, Nedeljko Elek predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina i Uroš Bjelica predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

 „Nakon 4 godine besplatnog skijanja za djecu sa teritorije grada IS, sad uključujemo i studente. Na inicijativu Stefana i Uroša predstavnika studenata, organizujemo besplatnu školu skijanja za sve studente UIS koji žele naučiti skijati na Jahorini. Zanimljiv podatak je da preko 70% studenata ne skija tako da će ovo biti šansa  da steknu zdravu naviku, nadamo se da ćemo ovim sporazumom pokrenuti i razviti ljubav prema skijanju i Jahorini i da za to nemaju troškove – možda neki od njih perspektivu vide u zaposlenju na Jahorini.“

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske, Stefan Slijepčević iskazao je zahvalnost Olimpijskom centru Jahorna za sjajnu saradnju i dodao:

„Cilj nam je da kroz ski školu koju organizujemo u saradnji sa Olimpijskim centrom prođe između 250 i 350 studenata svih organizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, od Trebinja do Doboja. Važno je napomenuti da ćemo se podržavati svih neophodnih epidemioloških mjera. Cilj nam je da ovaj sporazum pređe u tradiciju.“

Nedeljko Elek predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina rekao je da Olimpijski centar Jahorina pored uspješnog poslovanja prethodne 4 godine veliki značaj pridaje društveno odgovornim aktivnostima od omogućavanja besplatnog skijanja za djecu do besplatnog pregleda za naše sugrađanke i dodao:

“Pokazali smo da se u isto vrijeme može biti društveno odgovoran i visokoprofitabilan. Današnja aktivnost u saradnji sa predstavnicima studenata je u duhu svega toga. Važna nam je saradnja javnog preduzeća i državnih fakulteta, želim da studenti državnih fakulteta osjete benefite i da napravimo razliku.“

Uroš Bjelica predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo je rekao da je ovo prvi projekat koji je Unija studenata sa Studenskim parlamentom pokrenula u regionu i dodao:

“Nadamo se da će što više studenata iskoristiti priliku besplatne škole skijanja i da će ovo biti još jedna uspješna saradnja sa Olimpijskim centrom Jahorina!“

Jahorina je i u februaru izuzetno tražena destinacija, u terminu Sretenja 12.-16. se ne može pronaći slobodan smještaj ni na Jahorini a ni na Palama. U istom terminu će biti organizovani i različiti događaji i promocije, prvo 13.2. Tekvoli kup takmičenje u urbanom sportu koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa – prvi put na Jahorini, potom Valentinovo na dosjedu 14.2. od 11:00 do 13:00 časova posebna i Jahorini prilagođena forma speed dating koncepta.

Isti dan, 14.2., sada već tradicionalno humanitarna trka Vučko iz bloka u dnevnom i noćnom terminu. Takođe istog vikenda će biti promocija Colloseum kluba u Olimpijskom baru, investitora – firme Galens na Poljicama i partnera Vitinka u okviru poligona Poljice.