XS
SM
MD
LG
06.02.2021 Administrator DC

Mirković naciljao Prvu ligu

Igor Mirković

MRKONJIĆ GRAD - Sloboda iz Mrkonjić Grada u proljećni dio šampionata Druge lige - grupa „Zapad“ ulazi sa znatno podmlađenim sastavom. Naime, na „Luke“  su uz Sinišu Maksimovića stigli  Dragan Domuzin i David Vuković, a ekipi se priključio i golman Filip Ratković čiji ne nastup u proljećnom dijelu bio  pod upitnikom, zbog radnih obaveza.

Siniša Maksimović je vezni fudbaler i u jesenjem djelu šampionata Prve lige nastupao je za  Tekstilac iz Dervente. Dok je Sloboda bila u Prvoj ligi jednu sezonu  igrao je za tim iz Mrkonjić Grada.

Dragan Domuzin dolazi iz Kozare. Jedan je od izuzetno talentovanih fudbalera i nastupao je za U-16  reprezentaciju Srbije. David Vuković stiže iz Trnske  Sloge i igra na poziciji desnog beka i biće zamjena za Milana Nenada koji je otišao u Borac iz Jelaha.

-Možemo biti zadovoljni pojačanjima. Uglavnom smo angažovali mlade i perspektivne fudbalere i uz postojećih trinaest mladih fudbalera, koje imamo u ekip,  dodatno smo sa ovom četvoricom fudbalera podmladili tim i sigurno podigli kvalitet. Treniramo redovno na stadionu FK Krupa u Krupi na Vrbasu i neizmjerno smo zahvalni braći Ilić, jer su nam omogućili fantastične uslove za treniranje i odigravanje utakmica, a  što je teško u ovom vremenu realno obezbijediti - kaže šef stručnog štaba Igor Mirković.

On dodaje da ekipa od 25.janurar redovno trenira u Krupi na Vrbasu. Odigaran je jedan kontrolni meč, sa prvoligašem Ljubićem u Prnjavoru, a koji su Mrkonjićani izgubili 5:2, mada su u prvom poluvremenu dok je igrao „glavni“ tim i početkom drugog poluvremena bili bolja ekipa i imali vodstvo od 2:1.Prnjavorčani su do visoke pobjede došli u završnici meča, kada su na terenu bili fudbaleri iz juniorskog pogona.

 -Treniramo četri puta sedmično i spremamo se za nastavak prvenstva, gdje žilimo igrati lijep i atraktivan fudbal. Naravno cilj je ostvariti i što bolji rezultat, naše prijateljske utakmice  sa  ekipama iz Prve lige pokazuju da možemo da budemo u tom rangu takmičenja. Vidjećemo kako će sve biti i šta trebamo mijenjati da kroz šest ili 18 mjeseci budemo u Prvoj ligi RS. Da igramo važnu, a ne  epizodnu ulogu. Važno je da imamo maksimalno podršku novoizabranog rukovodstva opštine i uprave kluba - kaže Mirković.

Stručni štab Slobode zahvalio se  na sardadnji Momčilu Amoviću, Sandru Dediću,  Željku Babiću  i dobili su oni  odriješene ruke u izboru novog kluba. Sa aktivnim igranjem je okončao i lijevi bek Vladan Gračanin, koji radi kao profesor u školi. On će najvjerovatnije dobiti jednu od novih uloga u klubu.

Fudbaleri Slobode, u subotu 6.februara,  u 13 časova,  odigraće drugi kontrolni meč, a protivnik je Gorica iz Šipova, član Regionalne lige. Šipovljani imaju odličnu ekipu, pojačana sa dva kvalitetna fudbalera Anđelićem i Jovićem i imaju ambicije da se plasiraju u Drugu ligu. Tu im je objektivno i mjesto, jer dolaskom Duška Sakana za trenera nivo organizacije kluba i kvalitet je podignut na znatno viši nivo.  


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10