XS
SM
MD
LG

Gajićeva postavila novi rekord BiH

Jelena Gajić članica Atletskog kluba  "Prnjavor" ostvarila ubjedljivu pobjedu na seniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu sa novim ličnim rekoordom, a ujedno i seniorskim rekordom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koji sad iznosi 2 minuta 6 sekundi i 66 stotinki.

Gajićeva, koja se takmiči u elitnoj disciplini na 800m, od  februara prošle godine i obaranja seniorskog rekorda Bibe Kajan starog 34 godine 2:08,15, vlastiti rekord je popravila dva puta u poslednjih 15 dana prvobitno 2:07,46 a sada i novi seniorski rekord 2:06,66.

„Našoj Jeleni je potrebno još 1 sekunda  i 16 stotinki za ostvarenje norme za Evropsko dvoransko prvenstvo u Poljskoj. U narednom periodu imaće još dvije prilike da ostvari normu, na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu i na Međunarodnom atletskom mitingu „Serbia Indoor“ u Beogradu“, saopšteno je iz AK „Prnjavor“.

Iz ovog kluba se zahvaljuju lokalnoj zjaednici na čelu sa načelnikm Darkom Tomašem, što su Jeleni obezbijedili sredstva za desetodnevne dvoranske pripreme u Beogradu.