XS
SM
MD
LG

Crnogorci odlični u Beogradu

Darko Pešić/ Foto ASCG

Podgorica, (MINA) – Crnogorski atletičar Darko Pešić popravio je tri nacionalna rekorda, izborio normu za Evropsko prvenstvo i ostvario drugi rezultat na svijetu u sedmoboju.

Član beranskog Lima je, prvog dana otvorenog dvoranskog prvenstva Srbije u Beogradu, u skoku u dalj skočio 7,24 metara, što je 12 centimetara više od dosadašnjeg rekorda.

On je i u skoku u vis popravio lični i rekord Crne Gore koji sada iznosi 208 centimetara.

Trku na 60 metara istrčao je za 7,19 sekundi, dok je kuglu bacio 16,69 metara, što su takođe njegovi najbolji rezultati u karijeri.

Drugog dana Pešić je u prvoj disciplini 60 metara prepone ostvario rezultat 8,12 sekundi, dok je u skoku s motkom skočio 4,60m i istrčao 1000m sa rezultatom 2:43,47 minuta.

To je ukupno 6036 bodova i novi rekord Crne Gore u sedmoboju i trenutno drugi rezultat u svijetu.

On je sa tim rezultatom izborio normu za Evropsko prvenstvo u dvorani, koje će od 4. do 7. marta biti održano u poljskom Torunu.

Dosadašnji rekord je bio u njegovom vlasništvu i iznosio je 5984 boda koji je postigao 2017. godine u Beogradu.

Članica Podgorice, Marija Vuković popravila je rekord Crne Gore za seniorke u dvorani sa rezultatom 193 entimetra.

 Dosadašnji rekord iznosio je 192 centimetra i bio je u njenom vlasništvu, koji je postavila u Istanbulu 2019. godine.

“Vuković se može smatrati sigurnim učesnikom Evropskog prvenstva u dvorani i ako je norma za to takmičenje 196 centimetara. Trenutno je mali broj ostvarilo tu normu. Vuković će pokušati da skoči tu visinu u naredna dva takmičenja i tako ne dovede u pitanje učešće. Norma za Evropsko takmičenje u dvorani je i norma za Olimpijske igre”, piše u saopštenju Atletskog saveza.

Članica barskog Dionisa, Ljiljana Matović izjednačila je sopstveni rekord u troskoku sa rezultatom 12,60 metara.

Na dvodnevnom takmičenju u Beogradu crnogorsku atletiku predstavljali su takmičari Lima, Mornara, Podgorice, Dionisa i Rudara.