XS
SM
MD
LG

Povratak navijača, veliki rizik

Nakon što je Fudbalski savez BiH zatražio da u prolećnom delu Premijer lige bude dozvoljeno navijačima, u skladu sa važećim pandemijskim merama, sa trbina posmatraju utakmice o ovoj mogućnosti se juče pričalo i na konferenciji za novinare Kriznog štaba Federacije BiH. Sagovornik “sedmoj sili” bio je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba. On je poručio da će razgovori biti održani u narednih 15 dana i da će se razmišljati o toj meri ukoliko epidemiološka situacija bude adekvatna.

-Mi smo jesenas bili spremni da damo saglasnost da se igra liga, no tada Republika Srpska nije bila spremna na tu meru, pa je izostalo vraćanje publike. U narednih 15 dana ćemo učiniti sve, obaviti razgovore s kolegama iz Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH i ako bude epidemiološka situacija adekvatna, razmišljaćemo i toj meri. Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki – rekao je Čerkez.

Svoju, ipak, skeptičnost je obrazložio sledećim rečima:

-Malo su nas zavarali brojevi koji su bili u padu. Vidimo veliki broj osoba koji se ne pridržava mera. Sve inspekcije i MUP-ovi moraju da reaguju i moramo maksimalno u narednom vremenu da budemo oprezni da ne bi došli u situaciju da kada nam dođe lepo vreme moramo ponovo da sedimo u kućama.