XS
SM
MD
LG

Borčeva boljka neefikasnost

Tri utakmice i isto toliko poraza, bez postignutog gola i pet primljenih skor je fudbalera Borca na pripremama u Antaliji. Posle uzbekistanskog Kizilkuma (0:1) i ukrajinskog Šahtjora iz Donjecka (0:2) crveno-plavi su izgubili od vicešampiona Gruzije Dinama iz Batumija (0:2). Rezultati koji nimalo ne ohrabruju, činjenice koje govore da Banjalučani imaju veliki problem sa neefikasnošću.   

Ovakvi negativni rezultati, bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama, uvek izazivaju određene frustracije, a one, opet, za sobom vuku nervozu i ljutnju, te se javlja dodatna problematika vezana za samopouzdanje. Posle svega dolazi i do razmimoilaženja mišljenja i stvaranja negativne atmosfere što nije dobro, obzirom da takmičarske utakmice počinju za nešto više od dve sedmice.

Borac ima problem u napadu. Jovo Lukić je bio povređen i još je rovit, osim toga nije ostao ni ravnodušan na mogućnost inostranog angažmana. Elvis Mehanović, zimsko pojačanje iz Belgije kao da se nije najbolje snašao ni uklopio, povratnik sa pozajmice iz Kozare Milan Šikanjić još treba da očvrsne u elitnom rangu. Almedin Ziljkić je poput Lukića rovit, Goran Zakarić je neprepoznatljiv, dok kapiten Stojan Vranješ ne može više sve da nosi na svojim plećima.        

Nakon susreta protiv Dinama iz Batumija šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović bio je razočaran i ljut na svoje pulene, najavio je određeni zaokret, ali i posebne mere prema onima koji nisu zadovoljili njegove ukuse. 

Fudbaleri Borca su danas u pripremnom meču sa 2:0 poraženi od gruzijskog prvoligaša, Dinama iz Batumija.

-Prvo poluvreme je bilo čvrsto, gde smo se mi opet odlučili da pomešamo dve ekipe, imali smo dve stoodstotne šanse preko Šikanjića i Zakarića, morale su da budu realizovane, ali nismo dali gol. Drugo poluvreme je nastavljeno sa izmenama, ono što me je stvarno izbacilo iz takta, što sam i rekao u svlačionici, pojedinci će morati da snose posledice, primili smo gol iz slobodnog udarca kroz živi zid koji se razmaknuo. To je neprofesionalizam, to se ne može oprostiti. Posle tog smo se raspali, bilo je daj šansu ovom, daj šansu onom, što su pojedinci imali šansu, imali su, moraće mnogo više da se trude da bi je dobijali u budućnosti – rekao je Maksimović.

Gruzijci su dali dva prelepa gola, ali strateg Banjalučana ističe da je veme isteklo za mnoge njegove igrače koje je čekao.

-Ništa nije problem, dobro je što se ovo dešava na ovakvim, prijateljskim utakmicama, ali opet kažem, u profesionalnom fudbalu, da se živi zid razmakne i primiš gol, to prosto ne postoji. To se nama desilo, gubiš 1:0, posle toga je kraj, neki od igrača koji su ušli na poluvremenu su očigledno imali problema, ali opet, kad primiš takav gol i ne iskoristiš svoje šanse, sad je malo vruća glava, ali ne verujem da će se nešto promeniti i naednh dana, nedopustivo je za profesionalnog fudbalera da se razmakne u živom zidu i pusti loptu u gol, od toga nema odbrane – ljutito je konstatovao Mako Maksimović, strateg Borca.

Fudbaleri Borca će na pripremama u Antaliji ostati do nedelje, 14. februara kada sledi povratak kući, gde će se spremati do početka prvenstva 27. februara i domaće utakmice protiv sarajevskog Olimpika.

U Turskoj će crveno-plavi odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv ruskog superligaša Krila Sovjetov iz Samare, a generalna proba zakazana je potiv premijerligaša Krupe 20. februara.


Zvijezda 09 3 : 2 Tuzla City
Igman 0 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 0 Široki Brijeg
Borac 1 : 0 Posušje
Zrinjski 3 : 1 Sarajevo
Velež 1 : 0 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 27 18 4 5 58
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 27 13 6 8 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20