XS
SM
MD
LG

Sadržajan vikend na Jahorini

Danas je povodom realizacije prvog Tekvoli turnira na Jahorini održana konferencija za medije. Na konferenciji za medije održanoj na platou Poljice, govorili su Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina i Adni Čelendžer, direktor Akar iventa.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorna, Dejan Ljevnaić je rekao:

„Danas imamo priliku prisustvovati prvi put na Jahorini, Tekvoli kup takmičenju u urbanom sportu koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa. Jako mi je drago što su izabrali Jahorinu za ovo takmičenje, mi smo uvijek raspoloženi da promovišemo i podržimo nove i inovativne stvari. Želim puno uspjeha svim takmičarima i kako sam čuo ovaj sport ima perspektivu da do 2028. godine dobije „olimpijski“ status. Nadam se da će sve proteći uspješno i da ćemo ponovo biti u prilici da budemo domaćini nekom novom Teqvoli turniru.“


Dejan Ljevnaić je rekao da je ovo rekordan dan a ujedno i najsadržajniji vikend ove sezone te da posjetioce na Jahorini očekuju različiti sadržaji i manifestacije:

“Valentinovo provodimo na našem dosjedu 14.2. od 11:00 do 13:00 časova - posebna i Jahorini prilagođena forma speed dating koncepta a naš parter Red Bul je pripremio zanimljive poklone za sve učesnike. Isti dan, 14.2., sada već tradicionalno humanitarna trka Vučko iz bloka u dnevnom i noćnom terminu. Takođe u toku su i promocije Koloseum kluba u našem Olimpijskom baru, investitora – firme Galens na Poljicama i našeg partnera Vitinka u okviru poligona Poljice i pozivam sve da ih posjete.“

“Izuzetno sam sretan što smo danas na Jahorini, što smo Tim koji je prvi u BiH napravio jedan ovakav događaj na snijegu. Teqvoly kao jedan novi sport na našim prostorima temelji se na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Plan nam je da ovaj sport dobije na popularizaciji širom BIH i da u budućnosti ima svoje predstavnike na Olimpijadi" izjavio je direktor AKAR Iventa, Adni Ćelendžer.

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra i danas je 77. dan skijanja u kontinuitetu, u kontinuitetu organizuju i noćno skijanje svakog dana u terminu od 18 do 21 čas. Od petka do 21.2. skijalište Jahorina će raditi u produženom radnom vremenu, od 8:30 do 16 časova kako bi skijaši imali priliku još duže uživati na jahrinskim ski stazama. Smještajni kapaciteti na Jahorini su trenunto u potpunosti popunjeni ali i na Palama što je rezultat velikog interesovanja za skijanje na olimpijskoj planini. Do sada je na Jahorini od početka sezone skijalo gotovo 150.000 skijaša. Ukupan promet Olimpijskog centra Jahorina povećan je za 25 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Trenuntno ima 85 cm utabanog snijega na stazama i u narednim danima najavljeno je sunčano vrijeme pogodno za skijanje i uživanje na planini. Skijalište Jahorina radi svojim punim kapacitetom i skijašima su na raspolaganju sve ski staze, dakle svih 46 km dobro pripremljenih ski staza.

Ostali fotosi: