XS
SM
MD
LG

Veliki uspjeh Nikoline Dragoljević na Svjetskom prvenstvu

Nikolina Dragoljević

Švicarkinja, Lara Gut- Behrami, osvojila je svoje drugo zlato na Svjetskom prvenstvu u Cortini d' Ampezzo. Ona je u veleslalomu slavila za dvije stotinke ispred Mikaela Shiffrin, koja je bila vodeća nakon prve vožnje, te je tako potvrdila epitet najbolje skijašice na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u skijanju. Lara Gut- Behrami je prethodno osvojila zlato u Super G i bronzu u veleslalomu.

Do bronze je na veleslalomu stigla i Katharina Liensberger, koja je za pobjednicom zaostala svega devet stotinki, što govori o sjajnom veleslalomu.

Medalja je izmakla Alice Robinson sa Novog Zelanda, koja je zaostala 73 stotinke, dok je već petoplasirana Austrijanka, Ramona Siebenhofer zaostala preko jedne sekunde. Dalje slijede Daniela Maryna Gasienica iz Poljske, Tessa Worley iz Francuske, Wendy Holdener iz Švicarske, Norvežanka Ragnhild Mowinckel i TOP 10 zaključuje Nina O' Brien iz SAD koja je bila drugoplasirana nakon prve vožnje sa samo dvije stotinke iza Mikaele Shiffrin, ali je podbacila u drugom laufu.

Na veleslalomu su nastupile i tri naše skijašice. Trku je završila jedino mlada Nikolina Dragoljević koja je na svom prvom velikom takmičenju na kraju zauzela 44. mjesto sa 33.73 sekunde zaostatka za pobjednicom. Maja Tadić i Esma Alić ovaj put nisu uspjele da završe trku.