XS
SM
MD
LG

Crnkoviću dvije pobjede na Dvorištima, Erić spreman za Svjetsko prvenstvo

Krešimir Crnković

Hrvatski nordijac, Krešimir Crnković, slavio je oba dana na Balkanskom kupu koje je održano na paljanskim Dvorištima.

U prvoj trci, voženoj jučer, na 10 kilometara, Krešimir Crnković je stazu prešao za 25:31.2 minute. Iza njega je ostao minutu i šest sekundi Argentinac, Franko Dal Fara, a domaći predstavnik, Strahinja Erić je završio kao treći.

Od ostalih domaćih predstavnika, Miloš Čolić je bio deveti, a njegov imenjak Stević tri mjesta slabiji. Od 20. do 23. mjesta su se plasirala četvorica, Stefan Lopatić, iskusni Mladen Plakalović koji je sada trener mlađim kolegama, zatim Filip Subotić i Nikola Bilinac. Miroslav Erić je završio kao 26. Andrija Jugović i Stefan Anić nisu završili trku.

Na upola kraćoj dionici kod djevojaka dominirale su Hrvatice. Slavila je Anita Kožica sa vremenom 14.58.0, a iza nje su došle  Nika Blaženić i Tena Hadžić. Najbolje plasirana domaća takmičarka bila je Sanja Kusmuk na desetom mjestu, Sara Plakalović je tri mjesta slabije plasirana, a šesnaestogodišnja Marija Živković je zauzela 18. mjesto. 

I drugog dana kod muškaraca na istoj dionici od 10 kilometara slavio je Crnković, ovaj put sa vremenom 26.02.0. Strahinja Erić je napredovao za jedno mjesto i sa minutom zaostatka je došao do srebra. Treći je bio Franko Dal Fara. Stefan Lopatić je značajno napredovao i doskijao je do četvrtog mjesta, dok je Miloš Čolić završio kao deveti. Miloš Stević je došao kao 15., a Stefan Anić je bio osamnaesti. Filip Subotić plasirao se na 21. mjesto. Luka Veljić i Nikola Bilinac nisu završili.

Kod djevojaka, Tena Hadžić je napredovala do zlata, među Hrvatice se ugurala jedna Slovenka, Anita Klemenčić, koja je stigla do srebra, dok je Anita Kožica osvojila bronzu. Sanja Kusmuk je osvojila 8. mjesto, Sara Plakalović je zauzela 14. mjesto, a Marija Živković je bila 18. 

Pred nordijcima je sada Svjetsko prvenstvo koje 24. februara počinje u Obertsdorfu.