XS
SM
MD
LG

Nole osvojio devetu titulu u Australiji

Foto: ATP Tour

Novak Đoković osvojio je Australijan Open. Nole je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva sa 3-0.

Nole je dobio svoj gem bez izgubljenog poena. U drugom gemu, već su krenuli problemi za Medvedeva. Nole je vraćao lopticu i puštao Rusa da napada. Medvedev je griješio i došao je Nole do 15-40. Prvu brejk loptu Medo je spasio odličnim servisom i još boljim forhend vinerom. Međutim, na drugoj se odigrao duži poen i Medvedev je greškom dozvolio brejk. Nole je bez izgubljenog poena potvrdio brejk i poveo 3-0.Medvedev je dobio svoj servis gem i smanjio je na 3-1. 

Potom je uslijedila prva kriza i prvi problem za Novaka. Nije Medvedev odigrao spektakularno koliko je Nole griješio i Medvedev je došao do 15-40. Nole je napao ali je napravio grešku iz smeča pa je Medo vratio brejk. U narednih par gemova obojica su čuvali servise. U 12. gemu Nole je fantastično riternirao te je sjajnim pasingom došao do 0-40. Medvedev je snažnim servisima spasio prve dvije brejk i set lopte. Međutim, na trećoj je napravio grešku pa je Nole sa 7-5 dobio prvi set.

Na startu drugog seta, Nole se mučio sa prvim servisom. Medvedev je to znao iskoristiti te je došao do brejk lopte, realizovao je i poveo sa 1-0. Međutim, Nole je po ko zna koji put vratio brzo brejk. Sjajnim riternom pod noge došao je do brejk lopte. Iskoristio je brejk loptu te je došao do 1-1. Nole je dobio svoj gem bez problema. Potom je uslijedio novi problem za Medvedeva. Rus je ponovo griješio a Nole je strpljivo čekao grešku. Došao je do brejk lopte, Medo je pogriješio iz forhenda pa je Nole došao do brejka i vodstva od 3-1.

U sedmom gemu Nole je upao u male probleme. Imao je 40-15 ali je sa dvije greške vratio Rusa u gem. Ipak, dva dobra servisa donijela su Noletu 5-2 i dodatno isfrustrirala Medvedeva. U narednom gemu, vidjelo se da Medo nema pravi fokus. Nole je to iskoristio i došao do 15-40. Prvu brejk i set loptu Medo je spasio sjajnim servisom. Međutim, na drugoj je napravio brešku pa je Nole sa 6-2 dobio drugi set.

Na startu trećeg seta Medvedev je imao 15-40. Prvu brejk loptu Medo nije iskoristio jer je pogriješio a na drugoj je Nole sjajno odservirao. Na kraju je Nole dobio gem i poveo sa 1-0. Medo je imao gem loptu u narednom gemu ali se unervozio te je greškama poklonio brejk Noletu. U narednom gemu potvrdio je brejk te je poveo sa 3-0. Nole je potom čuvao prednost brejka. U osmom gemu trećeg seta, Nole je napravio novi brejk te je sa 6-2 dobio treći set.

Noletu je ovo deveta titula u Australiji a 18. Gren Slem titula u karijeri.