XS
SM
MD
LG

Građevinari srušili krov

Foto: H.D.Vujanović

Susret komšija sa Voždovca i Banjice ne dolazi u baš najboljem momentumu, obe ekipe su u prethodnom kolu doživele poraze. U jesenjem delu sezone Voždovac je trijumfovao u gostima rezultatom 3:1, pa je Rad stigao na ˝Krov˝ s malom dozom respekta, ali ujedno i nadom da bi im povoljan rezultat puno značio u borbi za opstanak.
Od samog starta Rad kreće otvoreno, posle prodora Mladenovića u 2. minutu Busnić se našao na par metara udaljenosti od gola oči u oči sa Prekovićem, golman Voždovca je izašao kao pobednik. Busnić je pripretio i u 5. minutu šutiravši sa 16 metara, lobovao je istrčalog Prekovića, ali i čitav gol. 
Domaći uzvraćaju u 8. minutu kada Purtić divnim pasom upošljava Cvetićanina, ovaj lob udarcem sa dvadesetak metara prebacuje Kahrimana, ali lopta odlazi bukvalno par centimetara iznad prečke. U 12. minutu Lasickas je prodro po krilu i ubacio loptu u srce šesnaesterca Rada, Cvetićanin ponovo biva neprecizan, poslavši loptu iznad gola. 
Posle furioznog starta, tempo igre u nastavku je malo opao i ušlo se u mirniji tok utakmice. Uzbuđenja nije bilo sve do 38. minuta kada Karaklajić na asistenciju Šarića postiže divan gol. Šutirao je snažno sa 12 metara tako da je Preković bio samo nemi posmatrač. 
Purtić i Cvetićanin su 42. minutu ponovili akciju sa početka susreta, Kahriman je bio uspešan i odbranio šut Cvetićanina iz blizine. Na odmor se otišlo minimalnim, ali zasluženim vođstvom gostiju koji su odigrali prvo poluvreme otvorenog garda.
Drugo poluvreme, druga priča, Voždovac kreće u napad svim raspoloživim snagama. Gosti su prinuđeni da se brane, a iz brzih kontranapada pokušavaju da ugroze gol domaćih. Kaluđerović je u 55. minutu imao lepu šansu da povisi vođstvo, ali njegov mlak šut sa 7-8 metara lagano zaustavlja Preković. Domaći nekontrolisano napadaju i ostavljaju puno prostora u odbrani, pa gosti samo dva minuta kasnije propuštaju još jednu šansu, Šarić je uzdrmao prečku gola Zmajeva šutem sa oko 18 metara.
Voždovac prvu ozbiljniju priliku ima u 65. minutu, Milosavljević je uposlio Hajdina na desetak metara od gola, ovaj šutira iz prve, ali pravo u naručje Kahrimana. Bezidejni i stihijski napadi domaćih nastavljaju se do 88. minuta, a tada Purtić sa oko 12 metara gađa donji levi ugao, Kahriman se ispružio koliko je dug i spasao svoj gol. Potom i Arsić u 90. minutu sa 5 metara šutira, ali i ovu loptu je skinuo Kahriman i izrastao u junaka utakmice.
Do kraja utakmice rezultat se nije menjao, gosti zasluženo nose na Banjicu tri boda, koja će im mnogo značiti u borbi za opstanak, dok Voždovcu preostaje da u narednom periodu popravi formu inače će se naći u problemima oko opstanka. Naredno kolo Rad dočekuje Mladost, dok Voždovac gostuje Zlatiboru u Užicu.

VOŽDOVAC - RAD 0:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Đorđić Miloš. POM.SUDIJE: Petković Miroljub i Mikalački Ivan. STRELAC: Karaklajić 38.min (Rad). ŽUTI KARTONI: Lasickas, Cvetićanin, Purtić i Stanisavljević (Voždovac), Jovanović, Đorić i Damnjanović (Rad).
VOŽDOVAC: Preković, Bogdanović, Stojčev, Nišić (Arsić), Cvetićanin (Stanisavljević), Lasickas, Gajić, Ajdinović (Milosavljević), Stoisavljević (Milojević), Purtić, Hajdin. 
RAD: Kahriman, Đorić, Kaluđerović, Ciger, Mladenović (Jovanović), Busnić, Lazarević, Šarić (Tučević), Blažić (Stanisavljević), Radivojević, Karaklajić (Damnjanović).