XS
SM
MD
LG

Važniji put nego destinacija

Nebojša Jandrić novi trener IMT-a, foto: lična arhiva/facebook.com/nebojsa.jandric.3

To je poštapalica trenera IMT-a, Nebojše Jandrića, i način razmišljanja kada je strategija jednog tima upitanju. Da bi sebe podigli na viši nivo, razmišlja mladi stručnjak, bitan je put do ostvarenja zacrtano cilja. To se najbolje videlo na uspešnoj premijeri u Sremskoj Mitrovici. 

Pobeda i revanš za poraz iz prvog dela prvenstva, put su kojim će "traktoristi" ići.

-  Pucamo na najviše domete i nosimo se mišlju da dobijemo preostalih 16 utakmica, pa dokle stignemo. Pobeda nad Radničkim znači da smo načinili mali korak u nastojanju ka zacrtanom cilju. Prvo kolo uvek sa sobom nosi dozu tenzija i malog pritiska koji su igrači sami sebi nametnuli, tako da smo malo slabije otvorili meč. Radnički je to znao da iskoristi i od 3-4 prilike jednu pretvore u gol. Praksa je pokazala da je u ovoj ligi teško vratiti se, i to smo imali na umu. Ono što smo se dogovorili pre utakmice počeli smo da sprovodimo u delo, uspeli da izjednačimo i stabilno zaigramo u nastavaku susreta - objašnjava Jandrić. 

Na početku drugog poluvremena izvršili su rokadu, dobili na kvalitetnijim pristupu igri i ubrzo poveli. Na ruku im je išao direktan crveni karton za Sadik Abubakara, tako da su u preostalih pola sata imali igrača više. 

- Samim tim, dobili smo više prostora i stvorili tri takozvane stopostotne šanse. Radnički je nastojao da dođe do izjednačenja i stvorili su dve prilike. Nisam baš najzadovoljniji, ali s obzirom da je prvo kolo u pitanju i da sam novi, moram momcima odati priznanje. Uvideo sam da postoji veliki prostor za dalji napredak - uveren je Nebojša Jandrić.