XS
SM
MD
LG

Mrkobrada: Svi smo zajedno, napravili smo tim

Fudbaleri i stručni štab Krupe zrače optimizmom nakon generalke protiv Borca. U posljednjoj provjeri pred nastavak Premijer lige Krupa je na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrala 0:0 protiv Borca u utakmici u kojoj je, u najmanju ruku, bila ravnopravan protivnik.

U razgovoru za naš portal  Siniša Mrkobrada, koji sada zajedno s Vladimirom Ilićem vodi premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, govori o zimskim pripremama Krupe, kao i o nastavku Premijer lige Bosne i Hercegovine.

- Bila je to ujednačena utakmica. Odnosi ekipa na terenu su bili izjednačeni i moramo biti zadovoljni kako je to izgledalo. Imali smo svoje prilike, nismo iskoristili, ali u suštini smo zadovoljni kako smo odigrali protiv renomiranog protivnika, koji je puno jači od nas, rekao nam je Siniša Mrkobrada.

Krupa u proljetni dio prvenstva ulazi jača za nekoliko provjerenih imena. Iz Širokog Brijega je stigao Toni Jović, iz Veleža je došao Muharem Ćivić, u napad je stigao iskusni špic Aleksandar Rakić iz Indonezije, a došao je i iskusni veznjak Sanin Muminović iz austrijskog Horna. Uz to, stiglo je i nekoliko mladih igrača, poput Danila Šipovca, koji je blistao na pozajmici u Leotaru jesenas, ili štopera Vladimira Arsića.

- Bolji smo nego jesenas sigurno. Imamo 3-4 igrača koja su došla kao ozbiljna pojačanja. Ne treba ih puno predstavljati, Toni Jović, Muharem Čivić, Muminović je odličan veznjak, Aleksandar Rakić nam je došao iz Indonezije, špic. Puno smo bolja ekipa. Na to sve, mislim da su momci sada, nakon što smo upali u problem s rezultatima, postali svjesni da bi za njihove karijere ispadanje iz lige bio baš težak udarac. Tako da vidi se jedna drugačija atmosfera u klubu. Svi smo zajedno. Napravili smo tim, da kažem.

U Krupi su zadovoljni igračkim kadrom. Bilo je i odlazaka, ali okosnica ekipe je ostala ista. Otišli su, između ostalog, Mile Filipović, Aleksa Andrejić, Milivoj Krmar, Stefan Nikolić, Muamer Svraka, Marko Golubović i Miloš Simonović, dok je Bojan Puzigaća završio karijeru, a neki mlađi su otišli na pozajmice.

- Konkretno, kada pogledamo, svaka pozicija je poduplana kvalitetnim igračima. Za igrače za koje mislimo da nećemo imati ove polusezone dovoljno prostora da ih koristimo pustili smo u Leotar i druge ekipe na kaljanje, da skupe petnaestak nastupa u polusezoni, što će im sigurno značiti. S te strane nismo nezadovoljni igračkim kadrom, imamo razlog da budemo optimisti.

Pred Krupom je na proljeće velika borba za opstanak.

- Mi smo ubijeđeni da smo igrački najkvalitetniji od ostalih ekipa. Naravno, raspored će diktirati mnogo toga. Pozicija na tabeli pred treći krug prvenstva će uticati na mnogo toga, ali mislim da sa svakom ekipom u državi, odnosno u ligi, možemo igrati. Respektujemo svakoga, ali nema razloga da se bojimo ikoga.

Prva utakmica za Krupu je Zrinjski u Mostaru.

- Ne možete ići u Mostar i prijetiti nekome, to je jasno. Zrinjski je odlična ekipa, klub s renomeom, s najviše trofeja u Bosni i Hercegovini, klub s velikim budžetom u odnosu na nas. Ali, smatram da, budemo li odigrali utakmice protiv Željezničara ili Borca, koje smo odigrali na ovim pripremama, mislim da bismo se mogli vratiti neporaženi, a to bi za nas bio veliki uspjeh.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25