XS
SM
MD
LG

Milan Milanović: Osnovni pristup i model daju odgovor kako treba igrati

Trener "građevinara" Milan Milanović - foto: juznevesti.com/Vanja Keser

"Građevinari" su sve bolji i u nastavku prvenstva osvojili su sedam bodova. Vidi se da Banjicom duvaju povoljni vetrovi, radi se u boljoj atmosferi, tim poseduje dovoljno samopouzdanja, i u svaku utakmicu se ulazi sa težnjom đa se pobedi. Po običaju, trener Milan Milanović na pohvale nema šta da kaže, i lakonski odgovara da ima još dosta da se igra. 

-  Osnovni model kada se napravi i promeni pristup igri daje nam odgovor kako treba igrati. Statistika je na našoj strani, i ako pogledamo tabelu može se videti da smo na prethodne četiri utakmice osvojili sedam bodova i po tom parametru osmi smo na tabeli. Ne mogu se oteti utisku da smo mogli više. Prema prikazanim igrama mi smo u sredini tabele, a što smo došli u postojeću situaciju, ja sam tu nemoćan, i ne bih se poredio sa jesenjim izdanjem. Moje je da izgurami i sprovedem u delo svoje zamisli. Činjenica je da je tim konceptiran po kvalitetu i karakteru. Gledajući po fizickoj spremi i tehničko-taktičkim atributima, vidi se da igramo na višem nivou. Moji kriterijumi su na mnogo vašem nivo i znam šta timu nedostaje da bi bili još bolji -  kaže Milanović.

Kad je kadrovska situacija u pitanju Blažić je napusto utakmicu ranije zbog povrede kolena, ali se nada da nije ozbiljnije prirode, dok je Novaković počeo sa treninzima.